"Raško Katić"
"Raško Katić"

Raško Katić iz Španije poručuje: Barsa rešeta iz svih pozicija, trojke su najveća opasnost

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.03.15. | 14:00

"Ono što znam jeste da će Tomiću biti izuzetno teško da sačuva Bobana Marjanovića. On je postao prava zver u reketu", smatra bivši košarkaš Crvene zvezde

Raško Katić

Od briljantnog završetka Mundobasketa u Španiji, gde se srpska reprezentacija okitila srebrom, potom i odlaska iz Crvene zvezde upravo na Pirinejsko poluostvo, gde je obukao dres Saragose, od Raška Katića gotovo da nema ni traga ni glasa. Vrlo retko se prekaljeni reprezentativac oglašavao iz suncem okupane Saragose, ali ovog puta bivši igrač Crvene zvezde nije mogao da ostane bez komentara. Njegovi doskorašnji saigrači koplja će ukrstiti protiv slavne Barselone u velikom duelu 11. kola TOP 16 faze Evrolige, a upravo skromni centar zna kako je igrati protiv velikana evropske košarke. 

Izabrane vesti

Iako je ulogu favorita odmah svalio na leđa katalonskog giganta, on smatra da Crvena zvezda nije bez šansi u ovom okršaju. 
"Barsa je favorit i to ne moram posebno da naglašavam! Ali moraće i gosti da razmišljaju o svom protivniku, pošto je Zvezda vrlo opasan tim. Ako igrači Zvezde budu imali svoj dan mogu da pobede svaki evropski tim, u to sam siguran! Barselona jeste bolja, ima više novca, skuplje igrače i dominantne pojedince, ali Zvezda ima čime da se ponosi. Na svom terenu igra izuzetno kvalitetno, ima odličan sastav ove sezone i nije čudo što se svi protivnici dobro počešu po glavi pre nego što izađu na teren", rekao je Katić za MOZZART Sport.

Kojim oružjem Zvezda može da pobedi velikana poput Barselone?
"Definitivno će igrači Zvezde morati da igraju kao jedan! Uz to, mora da imaju dobar dan za sobom, da ih prati dobar šut sa distance - praktično da odgovore na sve što Barsa bude pripremila. O odbrani da i ne pričam, svi znaju da je Barselona potentan, napadački sastav, koji rešeta sa svih pozicija. Poznato je da Zvezda igra vrlo agresivno i čvrsto u defanzivi, ali sada će morati da daju i više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bi dobili Barselonu. Ono što ja očekujem jeste jedna vrhunska utakmica, sa mnogo dobrih poteza i pozitivne tenzije na terenu".

Imao si priliku više puta da igraš protiv asova iz Katalonije. Kako tebi sve to izgleda?
"Znate kako, to nije košarka na koju su navikli ljudi na našim prostorima. Ovde se odbrana igra mnogo manje, pošto su igrači mahom napadački orijentisani. Svaki tim ima izvrsne šutere, a poseban je slučaj sa Barselonom, koja ih ima na sve strane. Igrači ne razmišljaju mnogo i nije čudno da se desi da već u trećoj-četvrtoj sekundi napada neko 'raspali' za tri poena. Jednostavno, neki bi rekli da su to divlji igrači, da to nije lepa košarka, ali kod njih je to normalno. Zato kažem, Zvezda će morati posebnu pažnju da obrati u defanzivnoj liniji".

Prema mišljenju mnogih jedan od glavnih duela, koji bi mogao da odluči pitanje pobednika jeste okršaj Ante Tomića i Bobana Marjanovića. Znaš kako igraju jedan i drugi, šta tu možemo da očekujemo?
"To su dva potpuno različita tipa igrača. Za svoju visinu Tomić je izuzetno mobilan igrač i vrlo je nezgodan za čuvanje. On je jedan od najboljih pojedinaca u Barseloni, ali Boban Marjanović je ove godine potpuno eksplodirao. Praktično, sve što je u prethodnom periodu strpljivo slagao, učio i upijao sada je izašlo na površinu i igra fenomenalno. Iako mnogi smatraju da bi to mogao da bude okršaj od kojeg će direktno zavisiti ishod meča, ja to ne bih baš nazvao direktnim duelom. Jer, Bobi stvara šanse na jedan način, Ante na sasvim drugi i na rezultat će uticati bezbroj raznoraznih faktora", smatra Katić, koji usput dodaje:
"Ono što znam jeste da će Tomiću biti izuzetno teško da sačuva Bobana Marjanovića. On je postao prava zver u reketu".

Za kraj iskreni Katić rekao je da nema priliku često da prati utakmice zbog porodičnih obaveza, ali da posebno uživa kada može da gleda Crvenu zvezdu u dvoboju sa nekim evroligaškim klubom. Iz kluba je otišao gotovo neprimetno, ali i dalje jako ceni i poštuje crveno-bele...

(FOTO: MN Press)


tagovi

Raško KatićKK BarselonaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara