"Vuk Rašović na treningu na Pohorju"
"Vuk Rašović na treningu na Pohorju"

Rašović: Držimo se dogovora, a razumećemo se bez glasa

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.07.13. | 17:00

Trener Partizana analizirao pripremni period u Sloveniji i ostavio mogućnost proširenja igračkog kadra za još dva, tri igrača

Vuk Rašović na treningu na PohorjuOd specijačnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije

Dobro jeste, bolje može. A Vuk Rašović kaže i – biće!

Izabrane vesti

Ekipa Partizana jutros je napustila Pohorje, u popodnevnim satima stigla u Varšavu, gde će tokom vikenda učestvovati na Dejna kupu, a sumirajući utiske desetodnevnog boravka u Sloveniji, šef struke crno-belih uverava da je za vreme druge faze pripremnog perioda uradio sve planirano.
"Najviše me raduje kad vidim da igrači posle utakmica nasmejani ulaze u autobus, zadovljni su i lepo se osećaju. Nemam zamerke ni na šta, jer smo radili u visikom ritmu, igrali protiv jakih rivala i pružili šansu svim igračima. Ostale su dve provere u Varšavi i siguran sam da će da bude još bolje", rekao je Rašović izveštačima beogradskih medija pre nego što je ekspedicija srpskog prvaka napustila bazu iznad Maribora.

U pripremi za početak kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan je odmerio sange sa moskovskom Lokomotivom (0:1), rumunskim Petrolulom (1:0), slovenačkim Zavrčom (2:0) i Metalistom iz Harkova (2:2), ostavljajući utisak ekipe koja napreduje krupnim koracima i vešto upija instrukcije naslednika Vladimira Vermezovića.
"Meni je najbitnije da na svakoj poziciji imam po dva igrača i da utakmice sve više liče jedna na drugu, bez obzira na ime protivnika, kao što je bio slučaj u danima kad smo igrali protiv Slovenaca i Ukrajinaca. Bez obzira da li su starteri ili kasnije dobijaju šansu, igrači se drže dogovora. Želim da momak koji trenutno nije u prvoj ekipi radom i zalaganjem istisne onog koji je u tom času ispred njega. To je zdrava konkurencija koja može da nam donese kvalitet".

---------------------------------------------------------------------------------------------------

SA GOLMANOM BIĆE MUKA, ALI SLATKIHPartizanova golmanska trojka

Rašović nije želeo da se upušta u analizu statusa Vladimira Stojkovića, rekavši samo da nije upoznat sa svim što se događalo tokom poslednje tri sedmice, koliko je reprezentativni čuvar mreže u potrazi za inostranim angažmanom, ali kako mu se transfer u Konju izjalovio trenira u Zemunelu.
"Ono što mogu da kažem o golmanima je da su i Petrović i Lukač i Živković delovali sigrno, biće muka prilikom izbora ’jedinice’, ali slatkih", nasmejao se trener Partizana.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U Beogradu su potpisalli Milan Lukač i Nikola Aksentijević, kasnije su se ekipi priključili Nikola Gulan i Filip Malbašić, ali nije to kraj letnjim angažmanima u Humskoj 1. Trener Partizana ovoga puta nije precizirao želje, ali je na osnovu svega ranije rečenog i u poslednje dve sedmice viđenog jasno da će klub pokušati da dovede desnog beka i zadnjeg veznog.
"Razmišljamo o pozicijama koje su ‘otovrene’, tražimo igrače i možda će još dvojica, trojica doći. A oni koji su trenutno sa nama dobro koriste vreme i grade pozicije u ekipi. Stojim iza reči, takvo mišljenje deli i direktor Albert Nađ, da novajlija mora da bude bolji od onoga kojim trenutno raspolažemo. Nemam previše vremena da gledam materijale, direktor vodi računa o tome, a kad se sve iskristališe, dogovaramo se".

Zajednički imenitelj igre Partizana u sve četiri utakmice je - agresija. Visok presing na polovini protivnika, brzo oduzimanje lopte i hitra izgradnja akacija su za svaku pohvalu, ali skromna efikasnost i povremeni, možda i (pre)česti propusti u odbrani za ozbiljnu analizu i dodatni rad.
"Drago mi je što se naša ideja sa treninga polako prepoznaje na utakmici, ali tek je početak. Potrebno je da se ponavljamo, a to nije lako. Zvog toga je moja velika želja je da na svakom mestu u ekipi imam po dva rešenja. Raduje me što smo došli do igre i pasa, što nas je ’ispratio’ i rezultat, međutim, tek smo 20 dana zajedno i potrebno je da prođe malo više vremena da bi igrači prihvatili neke stvari. To će se promeniti kako vreme bude odmicalo, a radom i ponavljanjem ćemo doći do situacije da se razumemo i bez glasa", veruje Rašović da će sadašnja uputstva pokraj aut-linije dovesti do automatizma na terenu.

--------------------------------------------------------------------------------------

KASKAJU MITROVIĆ, GULAN I MALBAŠIĆNikola Gulan

Aleksandar Mitrović je propustio uvodnu fazu priprema Zlatiboru, a Nikola Gulan i Filip Malbašić polovinu rada na Pohorju, pa je logično što će kod njih proces “ulaska u formu“ potrajati duže.
"Vidljivo je da sva trojica kaskaju za glavnom grupom skoro dve sedmice. Nije ni normalno da posle četiri treninga Gulan i Malbašić budu na istom nivou sa momcima koji su prošli kompletne pripreme, Mitrović zbog kazne UEFA nema pravo da igra prve tri utakmice u Evropi. Moramo da budemo strpljivi", upozorava Rašović.

----------------------------------------------------------------------------------------

Najavio je Albert Nađ da su prošli rokovi u kojima je moglo da sed iskutuje na temu eventualnih transfera Ivanova, Volkova, možda i Mitrovića, tako da i posle pitanja – da li se zna ko ne možemo da ode – Rašović odaje utisak čoveka koji će na okupu imati udarne igle iz minule sezone. S druge strane, jasno je i tandemu iz sportskog sektora da ne mogu oni da rukvode klupskom politikom.
"Zna se okosnica ekipe, ali sve je moguće u slučaju nepristojne ponude. Gotovo sam siguran da će pomenuti momci ostati i da ćemo još pronaći novajije na pozicijama koje tražimo. Nisam se pomirio sa eventualnim odlaskom Marka Šćepoviča, siguran sam da će nam pomoći ako se desi da ostane, ali znate da on ima dozvolu kluba da promeni sredinu. I svi ostali konkurisaće za tim. Ravnopravo. To važi i za dvojac iz Teleoptika, Nemanju Petrovića i Sašu Ivkovića, dobro koriste priliku, a sve ono što ste vi videli od njih, očekivao sam, jer su dve godine nosili našu filijalu", završio je Vuk Rašović.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

FK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara