"Milan Đurić"
"Milan Đurić"

Razglednica iz Azerbejdžana – Milan Đurić

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.17. | 10:18

Vezista Zire, čovek koji je Jagodini doneo trofej Kupa Srbije, u razgovoru za MOZZART Sport o životu u Bakuu

Milan ĐurićU Jagodini ga dobro pamte – doneo im je pehar Kupa Srbije postigavši jedini gol u finalnoj pobedi nad Vojvodinom. Mogli su da ga upoznaju i navijači Crvene zvezde – dva puta im je davao golove. Ali finansijska dubioza u Jagodini primorala je Milana Đurića da pokuša da se fudbalski obezbedi u inostranstvu. Azerbejdžan i bivše sovjetske zemlje već više godina više su nego zanimljive srpskim fudbalerima. Ako ništa drugo plate su redovne. A kako zaista izgleda fudbal u Azerbejdžanu?
"Iskreno, meni sve to izgleda nekako isto, ali onda pogledaš malo bolje, pa vidiš da poslednjih godina nije nikakvo iznenađenje da Karabag ili Gabala, dva najbolja tima u ligi, igraju grupnu fazu Lige Evrope i shvatiš da nas i oni polako gaze", počinje Đurić priču za naš portal.

U čemu je onda razlika?
"U uslovima. Prosto, tamo su plate redovne, iako nisu nešto ogromne izuzev u ova dva najbolja kluba. U Karabagu recimo nije retkost da igrač ima ličnog šofera, Gabala ima mislim 12 terena u trening centru što dovoljno govori o uslovima. Zanimljivo, od osam terena na kojima se igra Premijer liga četiri su prirodna, a četiri veštačka. Problem je samo publika, nema tu nešto mnogo ljudi na stadionima. I fudbal nije mnogo lep za oko. Imaš ligu od osam timova, ako izgubiš dve uzastopce odmah si dole, ako pobediš dve – ideš gore. Pa je onda dosta tvrdo, ne igra se baš na gol više".

Izabrane vesti

Đurićeva Zira – za koju nastupa i Jovan Krneta - u minuloj sezoni je zauzela četvrto mesto i izborila se za kvalifikacije za Ligu Evrope. Sam Đurić je zadovoljio i sebi doneo još jednu sezonu u Azerbejdžanu s obzirom da je lani dogovorena saradnja na jednu plus jednu sezonu ako obe strane budu zadovoljne.
"Igraćemo tu Evropu, pritom, sledeće sezone možemo i više, jer Inter Baku ostaje bez sponzora, mnogim igračima ističu ugovori, a još su pod nekakvom suspenzijom za registraciju novih igrača. Nefči je ove sezone bio loš, Karabag i Gabala su ipak iznad ostalih..."

Sve skupa, velika razlika u odnosu na srpski fudbal. Milan Đurić je jedan od bivših igrača Jagodine koji je javno kritikovao upravu bivšeg kluba zbog neisplaćenih zarada. Celu godinu su mu "pojeli".
"Period u Jagodini mi je profesionalno bio najlepši u karijeri, ali koliko su me oni podigli toliko su me posle i sahranili. To je sramota! I Fudbalski savez Srbije je tu mnogo kriv jer dozvoljava tim klubovima da se provlače", ne krije Đurić razočaranje.


tagovi

AzerbejdžanEvropameđunarodni fudbalMilan ĐurićZira Baku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara