Razmontirali ih! Denver ubio u pojam Lejkerse, Jokićeva izvanredna treća četvrtina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.11.18. | 08:48

Četvrta vezana pobeda za tim iz Kolorada

Posle krize, oličene u šest poraza na sedam utakmica, ponovo padaju rivali kao snoplje pred Denverom. I opet tim iz Kolorada puca „stotkama“. Ovoga puta razmontirao je odbranu Los Anđeles Lejkersa i u „Pepsi centru“ slavio treću vezanu pobedu. Ukupno četvrtu u seriji – 117:85.

Njen autor bio je Pol Milsap, čiji dabl-dabl učinak je potopio goste iz Kalifornije. Krilo domaćeg tima imalo je 20 poena i 11 skokova, sve propraćeno vrlo dobrim šutem iz igre (devet od 14), međutim, ponovo je faktor koji je možda i odlučujuće uticao na trijumf sastava Majkla Melouna bio Nikola Jokić. Srpski centar je popunjavao kolone, zaustavio se na 14 poena, po sedam skokova i asistencija, a zanimljivo je da je igrao „samo“ 22 i po minuta. Štaviše, u poslednjoj četvrtini nije ulazio na parket, jer je sav posao Denver završio u trećoj deonici, kad je stekao značajnu prednost (18 razlike), do kraja je samo uvećavajući.

Izabrane vesti

Da posle prvog dela Nagetsi prelome meč u svoju korist drastično im je pomogao Jokić. Na početku drugog poluvremena ubacio je dve trojke skoro sa istog mesta, pogodio polaganje iz kontre, još jedan šut sa poludistance, a od 14 poena čak 12 je dao u trećoj četvrtini, kad je postalo jasno da Lejkersi ne mogu da pariraju razigranom domaćinu. Zanimljivo je da je i Milsap igrao samo 23 minuta, Plamli dva manje (po deset poena i skokova) i da je u završnoj deonici Denver a rezervistima otišao na maksimalnih +30!

Jedan od razloga poraza Lejkersa možda je povreda Lonza Bola, te ne baš pohvalni učinak Lebrona Džejmsa (samo pet pogodaka iz igre, ukupno 14 poena), te je u takvom rasporedu snaga najbolji bio Kajl Kuzma (21).

Mada je Finiks uspeo da nadoknadi zaostatak od 13 poena protiv Indijane, to nije bilo dovoljno ekipi Igora Kokoškova da napravi totalni preokret i iskoristi izostanak prve zvezde gostujućeg tima Viktora Oladipa. Tragičarem meča može se smatrati Devin Buker, jednu trojku je pogodio u ključnim trenucima, ali mu je druga izašla iz obruča, posle čega je sastav iz Indijanapolisa sa linije slobodnih bacanja uspeo da iščupa pobedu – 109:104.

Od ostalih mečeva, vredi izdvojiti čak 30 poena Blejka Grifina u trijumfu Detroita nad Njujorkom (115:108), te vrlo dobro izdanje Kajla Laurija (24), koji je uz podršku Kavaja Lenarda (17 poena, deset skokova, pet asistencija) bio najzaslužniji za slavlje Toronta u Memfisu – 122:114.

NBA LIGA, REZULTATI

Detroit – Njujork 115:108
/Grifin 30 – Trier 24/

Majami – Atlanta 113:115
/Ričardson 22 – Prins 18/

Memfis – Toronto 114:122
/Gasol 27 - Lauri 24/

Denver – Los Anđeles Lejkers 117:85
/Milsap 20, Bizli 20 – Kuzma 21/

Finiks – Indijana 104:109
/Voren 25 – Mekdermot 21/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Reuters


tagovi

Denver NagetsMajkl MelounNikola JokićPol Milsap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara