"Regan slavi gol protiv Radničkog"
"Regan slavi gol protiv Radničkog"

Reganova strahovlada na Brdu, Babović raspalio vatru Zmajeva pa krenuo glavom na sudiju?!

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.10.14. | 16:48

Čukarički lako izašao na kraj sa Radničkim iz Kragujevca, Voždovac otpisao Jagodinu, dok je Mladost slavila u Pećincima

Regan slavi gol protiv RadničkogBeograđani sigurni u prvim utakmicama devetog kola Superlige u kojima su Čukarički i Voždovac nagovestili da polako ulaze u preoznatljiv ritam dok je Mladost iz Lučana pobedom na Katpoint areni u Pećincima samo potvrdila koliko je neugodan rival.

Za Čukarički se to zna još odavno, pa se čini da je neubedljivi Radnički 1923 "pogrešio" kada je u 19. ninutu preko Nikole Kovačevića stigao do inicijalnog vođstva na Banovom brdu. Ispostavilo se da je samo razljutio domaći tim. Pre svega razigranog pakera Igora Matića, te njegovog kolegu iz veznog reda Obenga Regana, koji je pružio možda i najbolju partiju od dolaska u Beograd i sa dva gola potpuno uništio moral u gostujućem timu.

Izabrane vesti

Autogolom Borislava Terzića poraz očajnih fenjeraša iz Kragujevca i definitivno je "ozvaničen" već u finišu prvog poluvremena, pošto je Radnički u razmaku od samo 12 minuta primio tri gola, da bi na kraju morao da se pomiri sa konačnih 4:1 za Čuku jer je Slavoljub Srnić jednu od brojnih Matićevih "lopti sa očima" sproveo u protivničku mrežu i sipao šlag na tortu.

Prvi put pove sezone Čuka je vezala dve pobede u nizu. Sudeći po kvalitetu morala je to i ranije, ali Vladan Milojević mora da bude zadovoljan onime što su njegovi puleni danas prikazali.
"Pribojavao sam se ove utakmice, jer je Radnički smenio trenera, a to uvek može da bude opasnost. Plus ima dobre igrače. Plašio sam se da se ne ponovi rezultat iz prethodne sezone kada smo izgubili 0:1. Posebno kada su oni poveli sa 1:0. Ko zna šta bi bilo da nismo postigli dva brza gola i preokrenuli meč u našu korist? Na kraju ipak dobra utakmica sa dosta golova, dosta naših šansi... Mogli smo da trijumfujemo i ubedljivije".

Nebojša Ličanin, na papiru šef struke Radničkog jer Vlado Čapljić nema PRO licencu, nije imao razlog za osmeh.
"Zaslužena pobeda Čuke. Do 20. minuta smo još i igrali dobro, a posle toga jednostavno nismo uspevali da stvorimo šanse. Kad su nam dali i drugi gol sve je bilo gotovo".

Stefan Babović

Vrednu pobedu je ostvario i Voždovac, koji je posle šest poraza na startu sezone vezao i treću utakmicu bez poraza. U devetom kolu osvojen je i sedmi od mogućih devet bodova iz protekle četiri nedelje pošto je Stefan Babović rezantnim udarcem sa 17 metara postigao jedini gol u susretu sa Jagodinom .

Na kraju je isti igrač umalo prevalio put od junaka do tragičara. U 78. minutu je, naime, žustro reagovao na odluku sudije da mu svira prekršaj, pa mu je Petar Piper zbog fizičkog prigovora pokazao da napusti teren i ode u svlačionicu. Neshvatljiv potez tako iskusnog igrača, ali Jagodina nije umela da materijalizuje brojčanu prednost i stigne makar do boda pa sasvim neočekivano ostaje da tavori u donjem domu.
"Vrlo težak meč što smo i očekivali. Imali smo više od igre i zasluženo stigli do pobede", kratak je bio Zoran Milinković, koji je više pažnje posvetio isključenju Babovića o kojem čitajte u odvojenoj vesti.

Simo Krunić mogao je samo nemoćno da slegne ramenima i domaćinu čestita na zasluženoj pobedi.
"Dobro smo igrali u prvom delu meča, kontrolisali igru, ali smo pri kraju poluvremena primili nesrećan gol koji je Voždovcu dao krila. Drugi deo nismo odigrali na željenom nivou. Bili smo u potčinjenom položaju celo drugo poluvreme i to ćemo morati da promenimo u narednim utakmicama". 

U Pećincima, Patrik Eze Frajdej i Igor Zonjić pogađali su za pobedu Mladosti nad Donjim Sremom od 2:1.

Darko Spalević je uspeo samo da sa bele tačke ublaži poraz domaćeg tima. Njegov prvi u Pećincima u ovoj sezoni. Eto koliko su Lučanci neugodni rivali.
"Zahvalnost Donjem Sremu na dočeku. Gajimo sportsko prijateljstvo još iz dana kad smo zajedno bili drugoligaši, ali na terenu sve pršti kao što ste mogli i da vidite. Znali smo gde preti najveća opasnost, u tom nekom njihovom ofanzivnom bloku, Stanisavljević, Beljić, Zec i Spalević... Uspeli smo to da zatvorimo. To je bio ključ utakmice. U par kontri i polukontri smo izašli iz tog bloka, nismo se branili, hteli smo da damo gol više što smo i uspeli i publika je imala šta da vidi", zadovoljno je trljao ruke Neško Milovanović.

Šef struke Mladosti Nenad Vanić imao je šta da zameri svojim izabranicima.
"Govorili smo na treninzima da gol možemo da primimo samo iz kontre ili prekida. Radili smo na tome, a baš smo iz dve takve situacije primali golove. Bili smo previše nervozni. Ne funkcionišu nam linije kao do pre dva kola. Bila nam je ovo bitna utakmica, jer nam slede mečevi u kojima ćemo teško do bodova. Nismo stvarali šanse, nismo se najbolje snašli. Posebno smo morali bolje posle izjednačujućeg pogotka".

SUPERLIGA, deveto kolo:

Voždovac – Jagodina 1:0 (1:0)
/Babović 45/

Donji Srem – Mladost Lučani 1:2 (1:1)
/Spalević 18pen – Eze Frajdej 12, Zonjić 55/

Čukarički – Radnički 1923 4:1 (3:1)
/Regan 26, 39, Terzić 34ag, Srnić 80 – Kovačević19/

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
/Drinčić 77/

Novi Pazar – Spartak 1:0 (0:0)
/Kecap 80/

Nedelja:
15.00: Rad – OFK Beograd
19.00: Napredak – Radnički Niš
19.00: Borac Čačak – Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiDarko Spalevićdonji sremIgor MatićIgor ZonjićJagodinaMladost LučaniObeng ReganPatrik Eze FrajdejRadnički KragujevacSlavoljub SrnićSrbijaStefan BabovićSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara