""
""

Rendžeri spasili seriju, Detroit i Kingsi na korak od finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.13. | 08:15

Iako je gubio sa dva gola razlike, tim iz Njujorka je uspeo da konsoliduje redove i posle tri uzastopna poraza od Bruinsa ostvari prvu pobedu i tako produži borbu – 4:3

 

Hokejaši Njujork Rendžersa produžili su polufinalnu seriju Istočne Konferencije, pošto su na svom terenu pomalo neočekivano savladali Boston Bruinse rezultatom 4:3. Jasno je k'o dan da se tim iz Velike Jabuke kasno probudio, s obzirom da je dozvolio Bruinsima da lagano stignu do tri vezane pobede... Pobeda ostvarena u noći između četvrtka i petka donela je neku novu nadu, ali s obzirom na partije u prethodnim susretima, teško je očekivati da će Rendžeri uspeti da naprave podvig i usred Bostona.

Izabrane vesti

Što se same utakmice tiče, gosti su posle osam minuta igre u drugoj deonici konačno probili led i imali dva gola prednosti (Nejtan Horton, Tori Krug) i gotovo je bilo izvesno da će ekipa Njujorka krenuti kući pognute glave... A onda se desio preokret.

Prvo je Karl Hagelin smanjio rezultat, da bi Derek Stepan doneo izjednačenje na samom startu poslednje deonice. Ipak, gosti su uspeli da povedu još jednom, što nije obeshrabrilo domaćina, koji je preko Brajana Bojla stigao do 3:3 i produžetka, u kojem je tačku na prvu pobedu svog tima u polufinalnoj seriji stavio Kris Krider.

S druge strane, Detroit je bez po muke stigao do trećeg trijumfa nad Čikago Blekhoksima (2:0) i sada je samo pitanje da li će Red Vingsi mesto u finalu Zapada overiti u gostima, ili pred svojom publikom.

NHL (PLEJ-OF) – REZULTATI:

Njujork Rendžersi – Boston 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) (1:3 u seriji)

Detroit – Čikago 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) (3:1 u seriji)

Los Anđeles – San Hoze 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) (3:2 u seriji)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston BruinsČikago BlekhoksDetroit Red VingsLos Anđeles KingsNHL plej-ofNjujork RendžersSan Hoze Šarks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara