""
""

Revolveraški obračun u Teksasu: Vilijams i Harden pokazali mišiće, novi tripl-dabl super Vestbruka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.17. | 23:59

Čikago pobedom u Milvokiju nastavio borbu za plasman u plej-of na Istoku

Čikago Bulsi nastavili su borbu za plej-ofu na Istoku tako što su na gostujućem terenu u veoma važnom duelu savladali jednog od glavnih konkurenata, Milvoki Bakse sa 109:94. Još jednom su Bulsi dokazali da u poslednje vreme igraju po sistemu toplo-hladno. Večeras je izgleda bio red na toplo. A Bulsi su bili baš zagrejani da utišaju publiku u Milvokiju.

Izabrane vesti

Pre svih Nikola Mirotić koji je dominirao sa 28 poena i osam skokova, odnosno Džimi Batler sa 20 poena i 14 uhvaćenih lopti. Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj na terenu je proveo 18 minuta tokom kojih je zabeležio četiri poena i pet skokova. U timu Milvokija tradicionalno najbolji bio je Grk Janis Adetokunbo sa 22 poena i osam skokova.

Bitka dvojice Bradonja, Džejmsa Hardena i Stivena Adamsa, pripala je čarobnjaku ekipe iz Teksasa, ali je utakmicu ipak obeležio Rasel Vestbruk. Hjuston Roketsi su kao domaćini u pravom revolveraškom obračunu pobedili Oklahoma Siti sa 137:125. To je na neki način bila generalna proba pred plej-of jer bi upravo ove dve ekipe mogle da se sastanu u prvoj rundi doigravanja na zapadu.

A Vestbruk je upisao 36. tripl-dabl u karijeri i sada mu nedostaje još pet kako bi stigao legendarnog Oskara Robertsona. As Oklahome večeras je upisao 39 poena, 13 asistencija i 11 skokova. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz u Teksasu. Zašto? Pa, zato što je Lu Vilijams postigao 31 poen, Harden je dodao 22 poena i 12 asistencija, raspucali su se i Erik Gordon i Trevor Ariza sa po 24 pogotka. Pored Vestbruka u Oklahomi je dobar bio Enes Kanter sa 23 poena, dok je Adams stao na 11.

Sakramento Kingsi napravili su veliko iznenađenje pošto su kao gosti pobedili jednu od boljih ekipa na Zapadu, Los Anđeles Kliperse sa 97:98. Tri sekunde pre kraja Kings je u vođstvo doveo Vili Koli-Stajn, a u poslednjem napadu šut za pobedu promašio je Kris Pol. Najbolji u pobedničkom timu bio je Daren Kolison sa 19 poena, a Deandre Džordan je za Kliperse postigao 20, uz 11 uhvaćenih lopti.

Najgori tim u ligi Bruklin Netsi u gostima su iznenadili Atlanta Houkse i slavili sa 107:92. To je Netsima bila tek 16. pobeda ove sezone, a Houksi bi mogli debelo da zažale zbog ovog poraza jer se bolje za što bolju poziciju na Istoku i plasman u plej-of. Bruk Lopez je sa 23 poena predvodio Netse, a Džeremi Lin dodao je još 19 poena i osam asistencija, dok je Ronde Holis Džefeson završio sa dabl-dablom od 11 poena i 13 skokova.

Košarkaši Šarlot Hornetsa kod kuće su pobedili Finiks Sanse sa 120:106, a brilijantan je bio Kemba Voker. Organizator igre Šarlota postigao je 31 poen i podelio devet asistencija i dokazao da Hornetsi u završnici sezone pružaju odlične partije. Pored toga, Hornetsi su zadržali šanse za plasman u plej-of, odnosno osvajanje osmog mesta u Istočnoj konferenciji.

NBA, rezultati

Atlanta - Bruklin 92:107
/Šreder 24 - Lopez 23/

Šarlot - Finiks 120:106
/Voker 31 - Buker 23/

Milvoki - Čikago 94:109
/Adetokunbo 22 - Mirotić 28/

Hjuston - Oklahoma Siti 137:125Ž
/Vilijams 31 - Vestbruk 39/

LA Klipers - Sakramento 97:98
/Džordan 20 - Kolison 19/


tagovi

Stiven AdamsSakramento KingsRasel VestbrukNikola MirotićNBA ligaKemba VokerJanis AdetokunboHjuston RoketsDžimi BatlerDžejms HardenDeandre DžordanČikago BulsBruklin NetsAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara