"Rezultati glasanja za igrača koji je najviše napredovao"
"Rezultati glasanja za igrača koji je najviše napredovao"

Rezultati glasanja za MVI: Jokić drugi, Janis prvi! Grinu nagrada ispred Nikole

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.17. | 10:20

Dario Šarić jedini Balkanac dobitnik nagrade na svečanosti u Njujorku

Rezultati glasanja za igrača koji je najviše napredovaoNikola Jokić nije uspeo. Iako je bio u najužoj konkurenciji za dve nagrade, srpski centar je ostao praznih šaka na ceremoniji dodeljivanja priznanja za najbolje u NBA ligi za sezonu 2016/2017.

Centar Denvera je bio nominovan u dve kategorije. Status igrača koji je najviše napredovao (MVI, most improved player) „preoteo“ mu je Janis Adetokumbo uz Milvokija, osvojivši 428 glasova, dok je dugajlija iz Sombora dobio 161 glas i tako zauzeo treće mesto, iza Francuza Rudija Gobera (Juta) sa 113 glasova.

Izabrane vesti

Janis AdetokumboS obzirom da je reprezentativac Grčke prosečeno beležio 22,9 poena, imamo 8,8 skokova i 5,4 asistencije novinari - na osnovu čijih glasova se i dodeljuje priznanjem, pa je Rasel Vestbruk postao MVP - nisu imali dilemu. Pogotovo što statistički podaci pokazuju da je u odnosu na prošlu sezonu beležio prosečno šest poena više. To je bilo dovoljno da na listama bude među prvih 20 NBA igrača po koševima, skokovima, ukradenim loptama i blokadama.

Nikola JokićJokić je ostao i bez nagrade za najbolju asistenciju. Makar je pobedio iskusnog Pola Pirsa i zauzeo drugo mesto. Prvo je vlasništvo Stefona Karija iz Golden Stejta, koji je na utakmici protiv Indijane pasom „iza leđa“ uposlio Drejmonda Grina.

Upravo je Grin izabran za najboljeg odbrambenog igrača, najbolji ruki je Milvokijev Maklom Brongdon, najbolji šest igrač je Erik Gordon iz Čikaga, a trener Hjustonov strateg Majk D’Entioni.

Jedini igrač sa prostora nekadašnje SFRJ koji je dobio nagradu na svečanosti u Njujorku jeste Dario Šarić. Reprezentativac Hrvatske i član Filadelfije izabran je u idealnu petorku rukija, zajedno sa Džoelom Embidom (Filadelfija), Malkomom Brogdonom (Milvoki), Vilijem Ernangomezom (Njujork) i Badijel Hildom (Sakramento).

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefon KariNikola JokićNBA ligaJanis AdetokunboDrejmond GrinDenver NagetsDario Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara