REZZIME DANA (subota): Pogoci se ređali kao na traci

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.01.24. | 23:44

Pročitajte ko vam je doneo novac 20. januara, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ARSENAL - KRISTAL PALAS (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 5:0

Crnih mesec dana je iza Arsenala. Od 9. decembra do juče, Tobdžije su u sedam utakmica u svim takmičenjima upisale samo jednu pobedu i postigle svega pet pogodaka, a period rezultatskog fijaska pratio je logičan pad sa vrha Premijer lige. Međutim, ponovo četa Mikela Artete diše za vratom Liverpulu i Mančester Sitiju nakon što je gradski derbi sa Kristal Palasom poslužio za čišćenje cevi - 5:0.

Opširnije OVDE.

ROMA - VERONA (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:1

Danijele De Rosi je čovek kojeg je u karijeri uglavnom vodilo srce pre razuma. Vođen primerom “starijeg brata” Frančeska Totija je skoro celu karijeru posvetio matičmnom klubu izuzev onih poslednjih nekoliko meseci kada ga je srce odvuklo na drugi kraj sveta gde je obukao dres Boke Juniors. To srce klupskog čoveka i Romaniste do koske je probudilo igrače Vučice koji su u poslednim mečevima kod Murinja delovali anemični i bezvoljni. U debiju na klupi voljenog kluba, De Rosi je razmrdao ekipu i ostvario pobedu protiv Verone – 2:1.

Opširnije OVDE.

PORTO - MOREIRENSE (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 5:0

Moreirense je prvi deo sezone u portugalskom prvenstvu odigrao iznad svih očekivanja i plasman na šestu poziciju može da se smatra izuzetnim uspehom, zbog čega se tim iz Minja smatra najvećom senzacijom dosadašnjeg takmičenja. I kao takav je ipak svetlosnim godinama iza Porta koji je na zatvaranju subotnjeg programa deklasirao Moreirense sa 5:0 (1:0).

KELN - BORUSIJA DORTMUND (tip 2, kvota 1,78) - rezultat 0:4

Borusija je vezala i drugu pobedu uz sedam postignutih golova dok je mreža Gregora Kobela mirovala, Donjel Malen se proslavio sa dva pogotka, ali sve je to ostalo u drugom planu zbog događaja na tribinama.

Opširnije OVDE.

KLUB BRIŽ - VESTERLO (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:0

Rutinska pobeda Klub Briža. Crno-plavi bez ikakvi problema savladali su Vesterlo, prekinuvši njegovu seriju od četiri meče bez poraza. “Glavni krivac” je Igor Tijago, dvostruki strelac, koji je načeo rivala u 37. minutu, duplirao prednost iz penala u 65, da bi Antonio Nusa overio trijumf u završnici meča.

UDINEZE - MILAN (tip 2, kvota 1,95) - rezultat 2:3

Retko koji tim je u eri Stefana Piolija toliko mučio Milan kao Udineze. Rosoneri su na prethodnih šest mečeva protiv Zebreti imali samo jednu pobedu i na pragu trećeg uzastopnog poraza. Majstorija Lazara Samardžića je otvorila vrata preokreta Udinezeu ali je džoker sa klupe Luka Jović vratio Milan u život, a još jedan rezervista Noa Okafor mu podario preokret u nadoknadi vremena. Iako se nije upisao u strelce, francuski veteran Olivje Žiru je sjajnim potezima obeležio meč i bio najzaslužniji za trijumf Rosonera 3:2. Utakmicu je obeležio i prekid zbog vređanja gostujućeg golmana Majka Menjana kojeg su desetak minuta ubeđivali da se vrati na teren i nastavi.

Opširnije OVDE.

ORLEAN - PSŽ (tip 2, kvota 1,13) - rezultat 1:4

Nije Orlean imao sreće na žrebu, pošto ga je žreb u Kupu Francuske spojio sa Pari Sen Žermenom. Ekipa Luisa Enrikea je rutinski opravdala ulogu favorita, uz novu briljantnu partiju Kilijana Embapea, koji je ubeležio po dva gola i dve asistencije u ubedljivom trijumfu na gostovanju niželigašu - 1:4 (0:1).

Opširnije OVDE.

SELTA - SOSIJEDAD (tip 2, kvota 2,75) - rezultat 0:1

Poraz u baskijskom derbiju više ne peče navijače stručni štab Real Sosijedada. Posle stradanja na San Mamesu, ovogodišnji učesnik Lige šampiona uspeo je da kupi mir očekivanim trijumfom nad Osasunom, da bi period uspona najavio večerašnjom pobedom u Galaciji nad Seltom (1:0). Zlatnim minimalac Real Sosijedada potpisan je fudbalskim krasnopisom Braisa Mendeza koji je u 11. minutu odapeo sa 25 metara. Toliko jako, i toliko precizno da Visente Guaita nije mogao da interveniše.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

MIDLZBRO - ROTERAM (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Imao je Mildzbro najpoželjnijeg mogućeg rivala pred sobom da uspešno nastavi pohod na mesto u plej-ofu, ali ga nije preskočio. Fenjeraš Roteram ispostavio se kao nepremostiva prepreka, budući da je odneo bod sa Riversajda. Mogao je i sva tri, vodio je od 59. minuta, ali je desetak minuta pre kraja Fors uspeo da izjednači i spreči poraz.

AZ ALKMAR - ZVOLE (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:2

Uprkos promeni trenera, novi strateg Marten Martens nije uspeo da trgne AZ koji je u očiglednoj krizi. Ekipa koja je blistala na početku sezone se tek u nadoknadi vremena jedva spasila trećeg vezanog poraza u ligi. Da je najbolji strelac lige Pavlidis u 17. minutu pogodio mrežu umesto prečke, ko zna u kom smeru bi otišao meč. Ili da je Belić u finišu poluvremena na drugoj stativi iskoristio šansu kada je šutirao glavom. Kazna je stigla posle nepunih sat vremena igre. Taj je iskoristio grtešku Martins Indija i doveo goste u vođstvo. Tračak nade se ukazao u 75. minutu kada je Pavlidis pogodio iz penala. Ali umesto juriša ka totalnom preokretu, AZ je ubrzo opet morao da juri makar bod. Odiseus Velenas je pogodio iz “otpatka” posle šuta Odura. AZ je krenuo na sve ili ništa i u 94. minutu se spasao poraza kada je rezervista Mijnans golom za remi proslavio povratak na teren.


tagovi

rezzime danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara