Riberi i Rafinja pokvarili žurku u Frankfurtu, Bajern ima snage da pojuri Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.12.18. | 20:30

Dva gola sjajnog Francuza i spektakularna slučajnost Brazilca potpuno uništili Ajntraht. Brine povreda Mijata Gaćinovića, koji je napustio teren zbog povrede u finišu prvog poluvremena - 0:3

Bajernova snaga postaje sve jača. Više gotovo da nema ni tragova od onog tima koji je pre samo mesec dana prolazio kroz ogromnu krizu. Sastav Nika Kovača deluje potpuno stabilno i apsolutno spremno da pojuri vodeću Borusiju iz Dortmunda u borbi za šampionsku titulu. Ajntraht večeras nije imao dovoljno snage da saplete diva iz Minhena, koji je ubedljivo slavio golovima Fraka Riberija i Rafinje, pa je ponovo prišao Milionerima na šest bodova zaostatka - 0:3 (0:1).

Trener Ajntrahta Adolf Hiter nema previše razloga da bude zabrinut zbog igre i poraza svog tima, jer šanse za plasman u Ligu šampiona nisu ni veće ni manje nego što su bile pre ove utakmice, ali mu je veliku glavobolju zadala povreda Mijata Gaćinovića, koji je teren zapustio u finišu prvog poluvremena držeći se za zadnju ložu.

Izabrane vesti

Upravo je Gaćinović bio taj koji je na samom startu utakmice bio pokretač nekoliko brzih akcija domaćeg tima. On, Jović, Ale i Dani da Kosta bili su kreatori dve najbolje prilike Ajntrahta na utakmici. Prvu nije uspeo da iskoristi Da Kosta, čiji je udarac pročitao Manuel Nojer, dok je dva minuta kasnije Jovićev pokušaj završio pored stative.

Kada je uspeo da se stabilizuje nakon početnik naleta domaćina, Bajern je u potpunosti zagospodario terenom, a onda kroz pas igru i posed lopte počeo da melje protivnika. Riberi je prvi pogodak postigao u idealnom trenutku nakon odličnog poteza i dodavanja Levandovskog, a onda je sačekao pravi trenutak u drugom poluvremenu da reši pitanje pobednika. U tom 79. minutu sjajni Francuz je odradio pravi školski dupli pas sa Džošuom Kimihom, a onda rutinskom egzekucijom matirao Trapa.

Daj pogodak je u potpunosti deprimirao igrače Ajntrahta, koji su potpuno pali u samom finišu meča na psihološkom planu, a onda je usledio potpuni nokaut. Rafinji je prešla lopta preko noge kada je pokušao da uputi centaršut u 89. minutu, a taj pokušaj se samo nekoliko trenutaka kasnije pretvorio u fenomenalan lob Brazilca.

Čitav meč na terenu proveli su i Luka Jović i Filip Kostić, ali su ovoga puta, osim nekoliko situacija s početka meča, izostali njihovi prepoznatljivi naleti, koji bi večerašnje slavlje Bajerna učinili daleko težim.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Petak
Dortmund - Menhengladbah 2:1 (1:1)
/Sančo 42, Rojs 54 - Kramer 45+1/

Subota
RB Lajpcig - Verder 3:2 (2:0)

Nirnberg - Frajburg 0:1 (0:1)
/Gulde 19/

Leverkuzen - Herta 3:1 (2:1)
/Foland 5, Havertc 23, 49 - Turanariga 26/

Hanover - Fortuna Dizeldorf 0:1 (0:0)
/Fink 90+2/

Štutgart - Šalke 1:3 (0:1)
/Gonzales 76 - Skribski 10, Sane 70, Kutuku 78/

Ajntraht - Bajern 0:3 (0:1)
/Riberi 35, 79, Rafinja 89/

Nedelja
15.30: (2,65) Augzburg (3,20) Volfzburg (2,75)
18.00: (1,40) Hofenhajm (4,80) Majnc (7,75)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Frank RiberiRafinjaNiko KovačLuka JovićFilip KostićMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara