""
""

Ristović: Nadam se da će Delije prepoznati značaj naše borbe u ABA ligi i doći u Arenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.04.14. | 20:06

"Ja sam siguran da će navijači doći i ispuniti tribine, samo još uvek ne znamo da li će doći organizovano", rekao je direktor crveno-belih

Još svega devet dana ostalo je do početka fajnal-fora Jadranske lige i srpsko-hrvatskih okršaja između Crvene zvezde i Cibone, odnosno Partizana i Cedevite. Dok pripreme za završnicu najjačeg košarkaškog takmičenja u regionu lagano traju, direktor Crvene zvezde, Davor Ristović potvrdio je da se sve mere predostrožnosti preduzimaju kako bi organizacija bila perfektna.
"Imamo iskustvo organizacije velikih utakmica iz Evrolige i Evrokupa i sada nam je sigurno mnogo lakše. Ovo su, ipak, specifični uslovi, s obzirom da se u polufinalu sastaju po dva tima i Srbije i Hrvatske. Ono što je najbitnije jeste da napravimo uslove tako da svi budu bezbedni, od igrača i članova stručnih štabova, do novinara, degegata i navijača", rekao je Ristović za MOZZART Sport.

S obzirom na specifičnost situacije i odnose srpskih i hrvatskih navijača, postavlja se pitanje da li će pristalice iz komšiluka uopšte biti prisutne u Areni?
"Znate kako, iako znamo da organizovanih dolazaka, mislim na navijačke grupe, nema, i Cibona i Cedevita će sigurno imati određenu podršku u Beogradu. Od ljudi iz Cedevite dobili smo potvrdu da će biti oko 300 ljudi. Ali, tu će biti članovi porodica, prijatelji kluba i sponzori. Što se tiče Cibone oni nam se još uvek nisu javili, ali siguran sam da neće biti navijača. Tako je i kada mi gostujemo u Zagrebu", objasnio je Ristović, a zatim nastavio:
"Nama će biti izuzetno drago da ih ugostimo u našem gradu. Jer, sigurni smo da će to biti jedno posebno i pozitivno iskustvo, kako za njih, tako i za nas".

Izabrane vesti

Uz naglasak da će, najverovatnije, već u sredu biti poznate cene karata za predstojeći fajnal-for, kao i način distribucije istih, direktor crveno-belih smatra će rezultati predstojećih susreta sa Megom u sredu uveče i kragujevačkim Radničkim u subotu u okviru Superlige Srbije umnogome uticati na raspoloženje u timu, a samim tim i na konačne domete pulena Dejana Radonjića na predstojećem fajnal-foru. 

Za kraj, Ristović je prokomentarisao i mogućnost dolaska Delija na završni turnir. Podsetimo, najvatrenije pristalice kluba sa Malog Kalemegdana već godinama bojkotuju Jadransku ligu, pa zato i nema organizovane posete u regionalnom takmičenju.
"Podsetiću samo na detalj iz prethodnog večitog derbija, igranog u Pioniru, kada smo imali vrlo dobar odziv publike, koja nam je dala vetar u leđa za pobedu. Nadam se da će Delije prepoznati momenat u kojem se nalazimo i značaj predstojećeg turnira za nas. Ja sam siguran da će navijači doći i ispuniti tribine, samo još uvek ne znamo da li će doći organizovano", rekao je Ristović, uz zaključak:
"Zato svaki zvezdaš, a znamo da nas ima mnogo, treba da bude uz svoj klub i podrži igrače ne samo u polufinalu, već i u borbi za pehar".

(FOTO: MN Press)


tagovi

Davor RistovićFK Crvena zvezdaSrbijaJadranska ligaDelijefajnal-forEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara