Roben i Bajern – kraj! Bilo je to 10 lepih godina...

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.12.18. | 16:45

Kraj jedne ere u Minhenu

I dalje ima baruta u tim nogama, i dalje je sposoban da napravi slalom, uđe sa krila unutra, pa onda zareže plasirku u suprotan ugrao kao što je to nedavno uradio protiv Benfike... Dva puta.

Ali biologija radi svoje, Arjen Roben više nije jedno od najboljih krila sveta. Iako povremeno ume da izvuče Bajern iz problema. Što više govori o današnjem Bajernu nego o njemu.

Izabrane vesti

Roben će uskoro napuniti 35 godina, a na kraju sezone će staviti tačku na saradnju sa nemačkim gigantom.
„Ovo je moja poslednja sezona u Bajernu. Bilo je to divnih 10 godina“, potvrdio je Roben holandskim medijima.

Na taj način je i deinitivno stavljena tačka na blistavu karijeru Holanđanina u Minhenu. Došao je u Bajern iz Reala gde baš i nisu umeli da iskoriste njegove pune kapacitete i ubrzo postao jedan od ključnih igrača. Formirao je sa Riberijem čuveni tandem „Roberi“ i njih dvojica su bili najzaslužniji za osvajanje Lige šampiona 2013. godine.

Iako su ga povrede često mučile, kada je bio zdrav, nosio je Bajern na leđima. Na kraju sezone mu ističe ugovor, nije dobio ponudu za produžetak i napustiće Bavarsku. Kao i Riberi koji će takođe biti slobodan na kraju sezone.

Roben bi mogao da odigra možda još szeonu ili dve za matični Groningen u kojem mu radi otac i u kojem ga čeka direktorska funkcija kada okači kopačke o klin.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Arjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara