Romina drama sa srećnim krajem! Frozinone bio na deset sekundi do boda, Džeko u 95. minutu rešio goleadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.02.19. | 22:40

Kakva utakmica na stadionu Benito Stirpe

Liga šampiona ponovo je tema na Olimpiku. Roma je nanizala i treću ligašku pobedu, očigledno rešena da pomrsi račune Interu i Milanu i da se bori za mesto u eliti do poslednjeg kola. Ali, kakvu su utakmicu iskrenim ljubiteljima fudbala pružili Frozinone i Roma! Domaćin iz komšiluka bio je na samo deset sekundi do zlata vrednog boda u borbi za opstanak, s tim što je Edin Džeko sve pokvario! Kakva prisebnost prvog strelca Rome u drami sa srećnim krajem i potpuno neočekivanoj goleadi - 3:2 (2:1)!

Nije Frozinone, objektivno, ni imao šta da traži protiv Rome. Ali, najslabiji napad Serije A držao se fantastično u borbi Davida i Golijata i umalo za to bio nagrađen. Ko je pre ove utakmice mogao da očekuje da će baš Frozinone dati dva gola Romi? Pogotovo sada kada su se vojnici Euzebija di Frančeska rastrčali po terenu, našli pravu zonu komfora i zaigrali fudbal koji im prija. Možda će nekom zvučati čudno, ponajviše posle onog debakla od Fjorentine u Kupu, ali Roma za ligaški poraz ne zna već puna dva meseca! Tačnije, još od Juventusovog minimalca u Torinu krajem decembra prošle godine. Od tada je Roma nanizala osam kola bez poraza i šest recki u tom periodu.

Izabrane vesti

Frozinone je ozbiljno naljutio Vučicu na svom Benitu Stirpeu. Kamilo Sijano je iznenadio goste iz Rima pogotkom u petom minutu utakmice, ali je sve ubrzo došlo na svoje. Tačnije, Edin Džeko i Lorenco Pelegrini okrenuli su rezultat u tek nešto više od jednog minuta. I sve je izgledalo kao da će Roma meč privesti kraju bez ikakvih trzavica, ali su umesto toga Đalorosi prošli kroz svojevrstan rolekoster emocija, drhtali do poslednjeg sekunda i za taj jedan bod, a na kraju kući otišli sa sva tri!

Edin Džeko je zrelom, pravom golgeterskom reakcijom ispratio dobar potez Stefana El Šaravija i njegov centaršut sa leve strane posle velike greške odbrane Frozinonea, pa je tako golman Marko Sportijelo ostao na milost i nemilost bosanskog Dijamanta. On, naravno, nije pogrešio...

Velika šteta za sastav Marka Baronija što dobru igru nije nagradio bar jednim osvojenim bodom. On bi svakako imao pečat Kamila Sijana, koji je posle šoka na uvodu utakmice namestio gol talentovanom Andrei Pinamontiju za 2:2, što je potpuno destabilizovalo do tog momenta vrlo dobru Romu. Ali, Džeko je učinio da se strašni niz Rome nastavi.

Imao je Frozinone još jednu veliku šansu pred kraj susreta koju je propustio Marselo Trota. Dobio je odličnu loptu u prostor, dobro se snašao protiv nekoliko zbunjenih Rominih igrača, uputio čak i solidan udarac, ali je Robin Olsen bio priseban. Da je tada zatresao mrežu, teško da bi se Roma povratila...

SERIJA A - 25. KOLO

Petak

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Subota

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone - Roma 3:2 (1:2)
/Sijano 5, Pinamonti 80 - Džeko 30, 90+5, Pelegrini 31/

Nedelja
12.30: (1,80) Sampdorija (3,50) Kaljari (4,70) 
15.00:  (7,00) Bolonja (4,10) Juventus (1,50) 
15.00: (2,05) Sasuolo (3,40)  SPAL (3,70) 
15.00: (3,10) Kjevo (3,20) Đenova (2,40)
18.00: (7,75) Parma (4,30)  Napoli (1,45)
20.30: (2,75) Fjorentina (3,10) Inter (2,70)

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Edin DžekoLorenco Pelegrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara