"Redžon Rondo"
"Redžon Rondo"

Rondo: Nisam igrao odbranu godinama!

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.01.15. | 18:43

“Imao sam tu prednost da Ejveri Bredli ‘sakriva’ taj moj nedostatak odličnom odbranom na lopti”, rekao je plejmejker Dalasa

Redžon Rondo

Redžon Rondo se vratio u svoj Boston kao član Dalas Maveriksa i odneo je pobedu iz TD Gardena. Nakon meča, plejmejker Mavsa iznenađujuće je priznao da dugo nije igrao odbranu dok je nastupao za Seltikse, te da to sada mora da promeni kako bi “preživeo” borbu u jakoj konkurenciji Zapada u NBA ligi.

Izabrane vesti

“Nisam igrao odbranu godinama. Imao sam tu prednost da Ejveri Bredli ‘sakriva’ taj moj nedostatak odličnom odbranom na lopti. Mnogo mi je pomagao taj momak. Međutim, u Dalasu se od mene zahteva da igram odbranu, jer će vas na zapadu skoro svaki plej uništavati iz večeri u veče ako ne igrate dobru odbranu”, poručio je doskorašnji organizator igre Bostona.

Dalasove defanzivne brojke lošije su od Rondovog dolaska, dok je Boston  napredovao u tom segmentu igre od kada ih je plejmejker napustio. Njega, ipak, ne pogađaju ti statistički parametri i najavljuje veliki rad kako bi se to ispravilo.
“Prihvatam to kao izazov, kako ja, tako i čitava ekipa. Naša komunikacija na terenu sve je bolja i sve više pomažemo jedni drugima u odbrani. Nije to samo do mene, to je koncept koji forsira ceo tim. Ljudi ponekad vole da pogledaju statistiku i kažu ‘od kada je Rondo došao ekipa prima sedam, osam poena više’... Ali, mi i dalje imamo mnogo prostora za napredak i verujem da ćemo biti sve bolji u defanznivi”, dodaje 28-godišnji Redžon Rondo.

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Redžon RondoNBA ligaDalas MaveriksBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara