"Rouz pogađa šut za pobedu"
"Rouz pogađa šut za pobedu"

Rouz trojkom u poslednjoj sekundi srušio Džejmsa! Harden odličan, ali u porazu Hjustona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.15. | 09:10

Čikago i Los Anđeles Klipersi poveli sa 2-1 u polufinalnoj seriji

Rouz pogađa šut za pobeduDerik Rouz je ponovo onaj stari! Momak koji se povređuje kao da je od stakla pokazao je da u tom krhkom telu čuči genije! Sa  30 ubačenih poena i sedam asistencija bio je junak u meču protiv Klivlenda. I ne samo to! Postigao je trojku u poslednjoj sekundi za pobedu – 99:96!
Zahvalan sam svojim saigračima što su mi dodali loptu. Verovatli su u mene do kraja. Stalno su mi dodavali loptu i ohrabrivali da igram kao što sam nekada“, rekao je Rouz posle utakmice.

Klivlend je izjednačio deset sekundi do kraja košem Džej Ar Smita, ali  je pogodak Rouza  bacio goste u očaj. Lebron Džejms je odigrao solidan meč, postigao 27 poena, ali se i dosta ispromašivao. Šut iz igre osam od 25.
Pratite plan utakmice, oni su pogodili poslednji šut i sa tim moramo da živimo. Ne krivim Tompsona, taj šut je bio jako težak. Svaka čast Rouzu što ga je pogodio“, rekao je Džejms.

Izabrane vesti

Čikagu je ovo prvi put da je pobedio više od jedne utakmice u plej-of seriji protiv ekipa u kojima je igrao Lebron Džejms.

U susretu Los Anđeles Klipersa i Hjustona nije bilo ovako neizvesno. Domaćini su slavili ubedljivo sa 124:99 i tako došli do prednosti od 2:1 u polufinalu Zapadne konferencije. Jedan od najboljih pojedinaca meča u dresu Klipersa bio je Ostin Rivers, sin Doka Riversa. On je pogodio 25 poena a Džej Džej Redik je bio još bolji sa čak 31 poenom. Džejms Harden je predvodio Roketse sa 25 poena i čak 11 asistencija.

Klipersi su ceo meč odigrali sigurno, imali prednost i konstantno je uvećavali. Presudna je bila treća četvrtina kada su domaćini napravili 16 poena predosti i prelomili rezultat u svoju korist.

NBA – REZULTATI

Los Anđeles Klipers– Hjuston Rokets 124:99 (33:24, 31:33, 35:19, 25:23)
/Redik 31 – Harden 25/, rezultat u seriji 2:1

Čikago Buls – Klivlend Kavaljersi 99:96 (18:24, 29:25, 27:24, 25:23)
/Rouz 30 – Batler 20/, rezultat u seriji 2:1

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaHjuston RoketsDžejms HardenDžej Ar SmitDerik RouzČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara