"RUDI FERNANDEZ"
"RUDI FERNANDEZ"

Rudi razočarao Raška, Kraljevići ipak prejaki za Saragosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.02.15. | 20:56

Efikasna partija španskog reprezentativca odvela Real u polufinale kupa

RUDI FERNANDEZReal Madrid je savladao Saragosu s rezultatom 85:73 (21:21, 16:20, 30:15, 18:17), a za komotnu pobedu je bilo dovoljno malo dodati gas u drugom poluvremenu. Ipak su Fernandez, Rodrigez i drugari prejaki za Saragosu, koliko god ekipa Raška Katića igrala dobro, a igrala je i više nego dobro...

Startovali su doduše i jedni i drugi prilično raspoloženo. Kada šut ulazi kako je večeras u prvoj četvrtini ulazio Realu i Saragosi, onda odbrane ne mogu gotovo ništa da urade. Prvi period je završen rezultatom 21:21. A Saragosa je, čini se, pokazivala mnogo više želje na terenu.

Izabrane vesti

Saragosa je napravila razliku u drugom delu, pre svega zahvaljujući jakoj odbrani koju su igrali, naročito u reketu gde nije bilo prolaza. Na odmor se otišlo sa četiri poena razlike u korist Saragose, pa su se momci u crvenim dresovima verovatno potajno nadali velikom iznenađenju.

A onda, uragan! Real je na krilima Rudija Fernandeza koji je na polovini treće četvrtine već imao 16 poena, dobio treći period 30:15 i praktično rešio utakmicu. Saragosa nije mogla nikako da odgovori na nenormalne šuteve koje uzima Rudi Fernandez, a kada njegove „gluposti” krenu da ulaze, najbolje je da samo odustanete i da uživate. Do kraja utakmice, nije bilo nade za Saragosu, koja morala ipak da položi oružje pred boljim protivnikom.

Raško Katić je bio među boljima u Saragosi, a za 17 minuta na terenu, uspeo je da ubaci 12 poena uz dva skoka. Sa druge strane, najefikasniji pojedinci su bili Rudi Fernandez sa 16 poena,a dvocifreni su bili još Rejes 10, Rodrigez 11, Ljulj 11 i Kerol 13.

Četvrto, poslednje polufinale, igra se od 21 časa i 30 minuta između Gran Kanarije i Huvetuda, dok su juče svoje mesto u najbolje četiri ekipe španskog kupa obezbedili Barselona i Unikaha.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ŠpanijaSerhio RodrigezSaragosaRudi FernandezReal MadridRaško KatićEvropaDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara