""
""

RUSKI TEROR NAD ZAPADNJACIMA: Zenit i Anži ubedljivi protiv Liverpula i Hanovera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.13. | 19:53

Šampion Rusije porazio Liverpul sa 2:0, skupoceni tim iz Mahačkale pregazio Hanover sa 3:1 na debiju 35 miliona evra plaćenog Vilijana koji je namestio gol Etou

 

Izabrane vesti

Rusi najavljuju prolećni napad na trofej Lige Evrope! Skupoceni sastavi Zenita i Anžija su očitali lekcije Liverpulu i Hanoveru u prvim mečevima šesnaestine finala pomenutog takmičenja. Ono što takođe može da ih raduje su igre dvojice najplaćenijih igrača u istoriji ruskog fudbala: Zenitovog Hulka koji je postigao gol i Anžijevog Vilijana koji je na debiju upisao asistenciju.

Zenit je sa trijumfom od 2:0 obezbedio sjajan rezultat pred revanš na Enfild Roudu. Iako je Liverpul bio bolji rival u prvih 45 minuta, nisu uspeli da tu nadmoć i krunipu pogotkom. Najbolju šansu je propustio Suarez kada je sa par metara hteo atraktivno da pogodi petom, ali je bio neprecizan.

Mada, mora se istaći i da je Zenit imao sjajnu priliku kada je Hulk u 28. minutu pogodio stativu.

Ali, zato je Zenit upalio motore u drugom delu meča. Hulk je načeo goste strahovitim šutem sa dvadesetak metara skoro pocepao mrežu engleskog tima! Zenit se ni tu nije zaustavio već je nastavio da melje grogiranog rivala. Novi gol je usledio u 72. minutu kada je Semak ostao sam na drugoj stativi i posle loše intervencije Škrtela lagano sa udaljenosti od par metara sproveo loptu u mrežu.

Pokušao je Liverpul da dođe do zlata vrednog gola pred revanš, ali je golman Zenita u finišu meča skinuo dobar slobodnjak Suareza, a Rusi su imali priliku i za 3:0 preko Fajzulina.

Još ubedljiviji od Zenita je bio Anži koji je uprkos rezultatskom deficitu na početku meča pregazio Hanover sa 3:1.

Gosti iz Nemačke su poveli golom najboljeg igrača Huštija, kada je Mađar iskoristio sporost štopera domaćih. Ali, od tada je usledila dominacija skupocenog tima Anžija za koji je debitovao 35 miliona evra plaćeni Brazilac iz Šahtjora Vilijan. Upravo je Vilijan probio po desnoj strani i kao na tacni poslužio Samuela Etoa za izjednačenje. Na 2:1 je povisio Ahmedov posle cenatršuta Žirkova. Mogao je Eto da postigne i drugi gol, ali mu je golman Ziler odbranio udarac sa bele tačke. Ono što je propustio Eto, nije Mbark Busufa. Ovoga puta kamerunski as je asistirao Marokancu koji je uleteo između dvojice štopera gostiju i rutinski matirao Zilera poslavši loptu u sam ugao.

Ovom pobedom, Anži je verovatno rešio dileme oko plasmana u osminu finala, jer je teško za očekivati da Hanover koji je u lošoj formi nadoknadi u revanšu dva gola zaostatka. 

 

LIGA EVROPE – 1/16  finala

Anži – Hanover 3:1 (1:1)
/Eto 34, Ahmedov 48, Busufa 65 – Hušti 23/

Zenit – Liverpul 2:0 (0:0)
/Hulk 70, Semak 72/

Ajaks – Steaua

BATE Borisov – Fenerbahče

Bajer Leverkuzen – Benfika

Dinamo Kijev – Bordo

Sparta – Čelsi

Napoli – Viktorija Plzen

Levante – Olimpijakos

21.05: Atletiko Madrid – Rubin

21.05: Bazel – Dnjipro

21.05: Inter – Kluž

21.05: Borusija Menhengladbah – Lacio

21.05: Njukasl – Metalist

21.05: Totenhem – Lion

21.05: Štutgart - Genk


tagovi

Anži MahačkalaEngleskaEvropaHulkLiga EvropeLiverpulLuis SuarezMbark BusufaNemackaPremijer ligaRusijaŠalboč HuštiSamuel EtoSergej SemakVilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara