""
""

Sa Banjice u evropsku orbitu: Omladinci Rada proslavili ulazak u Ligu šampiona (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.15. | 14:18

Iako su još pre ove utakmice obezbedili prvo mesto, izabranici Milije Žižića su šampionski pehar podigli u pravoj slavljeničkoj atmosferi na stadionu Kralj Petar Prvi

Prvi put u istoriji srpskog fudbala jedan naš tim će igrati u omladinskoj Ligi šampiona, a to je fudbalski klub Rad. Građevinari su istorijski uspeh kluba proslavili pobedom u malom gradskom derbiju protiv Čukaričkog (4:2) i na najbolji način zaokružili dominaciju u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Iako su još pre ove utakmice obezbili prvo mesto, izabranici Milije Žižića su šampionski pehar podigli u pravoj slavljeničkoj atmosferi na stadionu Kralj Petar Prvi.
"Mislim da smo zalužili ovaj uspeh i ovo slavlje, ali mi ga nismo krojili samo ove godine. On se gradi godinama, ovo je proizvod višegodišnjeg truda i rada svih u klubu, ne samo ove generacije. Čestitao bih ovim sjajnim momcima, svlačionici koju predvodim, jer su zaista sjajni i imaju lepu budućnost. Takođe stučnom štabu, na neizmernom davanju podrške i poverenju, a velika je stvar što mi dobijamo ogromnu podršku od rukovodstva, direktora omladinske škole, uprave kluba. Kada se to sve saberomo u jedno onda se i kao posledica dobija rezultat", rekao je trener Građevinara Milija Žižić.

Pored ogromnog uspeha i satisfakcije obezbeđivanjem izlaska na međunarodnu scenu u narednoj sezoni, veliki uspeh za klub sa Banjice prestvalja to što je nekoliko igrača iz omladinskog pogona, poput supertalentovanog Nemanje Mihajlovića, već steklo i ozbiljan seniorski staž, a u ovoj generaciji Građevinara ih ima još mladih fudbalera od kojih bi klub mogao da ima ogromnu korist u budućnosti.
"Imao sam ogromnu želju da mi budemo najbolji, ali biću iskren, ja ni u jednom trenutku titulu šampiona nisam stavljao kao prioritet. Imamo dva prioriteta u omladinskoj školi, a to je da stasavaju dobre generacije, da postaju dobri igrači i dorbi ljudi, kako bi bili spremni za viši nivo, a to je seniorski fudbal. Tek drugi cilj je bilo takmičenje, a mi smo hvala Bogu ostvarili oba i sad smo došli na jedan nivo gde nas čekaju novi izazovi. Mislim da smo apsolutno spremni za te izazove i ja im rado idem u susret. Zaista sam zadovoljan zbog toga", zaključio je strateg omladinaca kluba iz Crnotravske ulice.

Omladinci Rada su ove sezone, izuzev direktnog konkurenta novosadske Vojvodine, daleko iza sebe ostavili vršnjake iz Partizana, Crvene zvezde i OFK Beograda, a naredne sezone će biti u prilici da se okušaju sa najkvalitetnijim omladinskim timovima na Starom kontinetu, gde će pokuašati da na najbolji način osvetlaju obraz srspkog fudbala.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadOmladinska Liga šampionaomladinci RadaMilija Žižić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara