""
""

Šabanadžović: Posle Zvezde mogao sam da igram gde hoću...

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.15. | 17:36

„Ali sam na nagovor Dušana Bajevića došao u AEK i nisam se pokajao“, poručio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije

On je i dalje heroj Atine. Tačnije, dela Atine koji navija za AEK. Posle istorijskih uspeha sa Crvenom zvezdom nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Refik Šabanadžović obukao je žuto-crni dres kluba iz glavnog grada Grčke.

 Bila je to 1991.godine bomba koja je zatresla temelje Akropolja, pošto se nije očekivalo da igrač sa takvim pedigreom pređe u AEK. Zato ga navijači tima iz Atine smatraju jednom od najvećih legendi kluba.
„Igrao sam za Crvenu zvezdu i to sa fudbalerima kao što su Dragan Stojković i Dejan Savićević. Sve smo osvojili. Imao sam nekoliko izvandrednih ponuda, ali me je Duško Bajević nagovorio da dođem u AEK. Vršio je presing na mene. Hteo sam da se lično uverim kako klub izgleda iznutra. Potpisao sam, i nisam pogrešio. Za pet godina koliko sam igrao za AEK, osvojili smo tri titule. Igrali smo i u Ligi šampiona“, prisetio se Šabanadžović u razgovoru za grčke medije.

Izabrane vesti

Njegov bivši klub preživeo je težak period. Od bankrota i treće lige, do ponovnog ulaska u elitu. AEK se preporodio sa novim rukovodstvom u kojem važnu ulogu ima Dušan Bajević. U nedelju će AEK odmeriti snage sa velikim rivalom i večitim šampionom Grčke, Olimpijakosom.
„Srećan sam što se AEK vratio na veliku scenu. Voleo bih da vidim kako klub ponovo osvaja titule, kao u moje vreme. Međutim, rukovodstvo ne sme da žuri. Gledao sam Olimpijakos u Ligi šampiona protiv Arsenala. U odličnoj su formi. Sigurno je da su favoriti, ali... AEK može da se pobije“.

Čovek koji je na Mundijalu u Italiji čuvao Dijega Maradonu prisetio se velikih uspeha u dresu AEK-a.
„Ne mogu nikada da zaboravim mečeve protiv Rendžersa. Saravakos je imao sjajnu rolu. Ne mogu ni da zaboravim mečeve protiv Milana. Odigrali smo strašnu, bez obzira što je preko puta bio tim za koji su igrali Savićević i Boban. Bili smo profesionalci, igrali za novac, ali u našim nastupima uvek je bilo prisutno srce“, poručio je Šabanadžović.

(Foto MN Press)

 


tagovi

Refik ŠabanadžovićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara