Sabljama na Pantere

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.11.18. | 11:32

Večeras na NHL ledu nekoliko veoma zanimljivih duela

Najjača liga najbržeg kolektivonog sporta na svetu, NHL i hokej na ledu dakle, svake nam večćetrio donosi pregršt prilika da se dobro zaradi, pa je red da bacimo pogled i uradimo malu bet analizzu, počev od duela Floride i Bafala.

Tim sa Floride, tačnije iz Sanrajza, predgrađa Majamijam, ima veliki problem zbog povrede legendarnog Roberta Luonga, jednog od najboljih čuvara mreže svih vremena. A u hokeju je to posebno veliki hendikep, jer su golmani ključni za uspeh ekipe, mnogo više nego u ostalim velikim timskim sportovima. Pored toga što se ne zna da li će Luongo moći da obuče klizaljke, Panteri slabije u ovoj sezoni igraju na domaćem ledu, nego na strani.

Izabrane vesti

(2,00) FLORIDA (3,80) BAFALO (3,10)
(1,95) VAŠINGTON (3,90) NJU DŽERSI (3,20)
(1,80) KAROLINA (3,90) ANAHAJM (3,70)
(1,75) KALGARI (4,00) LOS ANĐELES (3,85)
(1,95) KOLORADO (3,90) ST. LUIS (3,20)

Sa druge strane, gost je odličan i jak, iako dolazi na sam jugoistok SAD nakon epskog poraza na gostovanju Tampa Beju od 4:5 čime je prekinut niz od 10 trijumfa. A to dovoljno govori koliko su Sablje oštre i spremne da napadnu čak i Stenli kup koji ove godine drži Vašington.

A Kapitalsi večeras dočekuju uvek opasni Nju Džersi. Istina, Đavoli ove sezone ne igraju u skladu sa zvezdanom tradicijom, muče se pre svega na strani, ali "kućni led" za sada odlično čuvaju. To je osetio i Vašington početkom oktobra kada je  primio šest komada, ne davši pritom ni jedan. Aleks Ovečkin i drugovi sada na svom terenu, pred svojim navijačima ciljaju osvetu i nastavak niza pobeda koji je trenutno "broji" šest.

FOTO: Shutterstock


tagovi

hokej na leduFlorida PantersBafalo Sejbrsbet analizaNHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara