Šaćiri i Džaka: Izvinite, neće se ponoviti!

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.09.18. | 18:49

Pored njih dvojice, i Lihtštajner se pokajao zbog gesta na Mundijalu

Džerdan Šaćiri, Granit Džaka, pa i Stefan Lihtštajner izazvali su letos na Mundijalu pravu buru provokativnim proslavama golova i pobede nad Srbijom. Besni su bili navijači reprezentacije Srbije zbog njihovog imitiranja dvoglavog orla, ali i dobar deo pristalica Švajcarske pod čijom zastavom nastupa nekoliko fudbalera albanskog porekla.

Zanimljivo, FIFA je procenila da to nije bilo dovoljno za kaznu i iako je takvo uplitanje politike u fudbalsku utakmicu Svetskog prvenstva zabranjeno.

Izabrane vesti

Deo javnosti tražio je kazne za reprezentativce, a očigledno da je taj pritisak urodio plodom pa su na kraju odlučili javno da se pokaju za postupke u Rusiji.
“Bilo bi glupo da to ponovimo, nikada više se to neće dogoditi”, rekao je Džaka na konferenciji za novinare,  a prenosi švajcarski Blik.

Slično mišljenje je imao i Šaćiri.
“Izvinjavam se svima koji su se našli pogođeni”, naveo je fudbaler Liverpula kojeg ove jeseni čeka gostovanje u Beogradu protiv Crvene zvezde u okviru Lige šampiona.

U znak solidarnosti ili iz nekog sebi svojstvenog razloga, i Lihtštajner je istim gestom proslavio njihove golove protiv Srbije.
“Nisam želeo bilo kome da stanem na žulj, izvinjavam se“, poručio je Lihtštajner.

Foto: Action images


tagovi

Džerdan ŠaćiriGranit DžakaStefan Lihtštajner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara