Sada je stvarno kraj!

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.18. | 22:59

Partizan mora da se okrene Kupu i domaćem prvenstvu, nema više šansi za plej-of u ABA ligi

Partizan je morao da dobije Olimpiju u Ljubljani kako bi sačuvao kakve-takve šanse za plasman u plej-of, ali nije uspeo. Vodio je nekoliko puta sa po 10 poena razlike, a na kraju je poražen s 89:87 (77:77) posle produžetka i tako je izgubio svaku šansu za plasman u najboljih četiri.

Bio je ovo meč koji su crno-beli svakako mogli da dobiju, ali su po ko zna koji put prokockali prednost koju su pravili i po drugi put u poslednje tri godine neće igrati polufinale ABA lige.

Izabrane vesti

Svakako neuspeh za crno-bele koji će sada morati da se okrenu Kupu Radivoja Koraća i domaćem šampionatu.Na dva minuta do kraja Špan je dao trojku i Olimpija je došla do izjednačenja. Partizan je na kraju imao napad za pobedu, ali je Von promašio šut s poludistance. Tako se otišlo u produžetak. Tamo je Olimpija imala inicijativu, igralo se koš za koš, Betl je pogodio polaganje na 27 sekundi pre kraja produžetka. Vilijams Gos je promašio na 13 sekundi pre kraja. Veličković je dao trojku sa osam metara na sedam sekundi pre kraja, a onda je Marinković promašio trojku za pobedu.

Potpuno luda utakmica.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Vilijams Gos i Kvame Von sa 23 odnosno 17 poena. Von je možda odigrao i najbolju utakmicu u dresu Partizana. Hrovat je dao 22 poena za domaći tim. Ali, Gos je imao neke diskutabilne odluke na kraju koje su možda koštale Partizan na kraju.

Vilijams Gos je bio najbolji pojedinac Partizana u prvom delu. I poenterski, i kada su asistencije bile u pitanju. Glavni je arhitekta igre crno-belih. Najveću pomoć iz reketa dobio je preko Đorđa Gagića koji je bio solidan u napadu, ali je imao i neke dobre odbrambene akcije poput blokade kojom je zaustavio Morgana.

Sa druge strane, najviše je pretio Hrovat. On je samo u prvih 20 minuta utakmice dao 16 poena, a od toga je šutirao za tri poena 4/7. Partizan je mogao na odmor da ode i sa većom razlikom, ali je Olimpija uspela da se održi u egalu.

Partizan je otišao na poluvreme s prednošću s jednim poenom prednosti, a vodio je i do sedam i osam poena tokom meča i to u nekoliko navrata.

Bitan deo meča bio je početak treće deonice kada je Partizan stgao do 10 razlike prednosti i tu je delovalo da je Partizan na dobrom putu da dođe do trijumfa koji će mu doneti barem nadu da se domogne 4. mesta koje vodi u plej-of ABA lige.

Ipak, već posle minuta Olimpija je povezala seriju od 6-0. To je bio pravi i novi dokaz nestabilnosti Partizana ove sezone. Baš zato i jeste u ovakvoj situaciji u kakvoj jeste. Koliko god da povedu, vrlo teško crno-beli privode meč mirno kraju. Išli su još jednom na 10 razlike, ali opet bi se Olimpija vraćala u igru. I tako u krug.

Sve do potpunog sloma Partizana.

Neuspeh crno-belih. Bez ikakve debate.

ABA LIGA  - 20. KOLO

Subota

Mornar  - Cedevita  89:94
/Luković 22 - Čeri 16/

Mega  - FMP 74:72
/Jaramaz 20 - Pot 18/

Olimpija - Partizan 89:87
/Hrovat 22 - Vilijams Gos 23/

Nedelja

17.00: (1,45) Cibona  (15,0)  Igokea (3,05) 
19.00: Budućnost -  MZT 

Ponedeljak

18.00:  (1,03) Crvena zvezda  (28,00)  Zadar (12,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

OLIMPIJA LJUBLJANA - PARTIZAN 89:87
Dvorana: Tivoli
Sudije: Hordov, Majkić, Arsenijević

OLIMPIJA LJUBLJANA: Kastrati 3, Radulović, Tratnik, Oliver 13, Špan 16, Bubnić 4, Badžim 4, Morgan 9, Betl 7, Hrovat 22, Begić 11, Sanon

PARTIZAN: Vilijams - Gos 23, Von 17, Si 9, Aranitović 2, Marinković 11, Veličković 12, Pecarski, Gavrilović, Andrić, Gagić 11, Šalić 2


tagovi

Najdžel Vilijams GosKvame Von

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara