"Stojaković, Divac i Kristi"
"Stojaković, Divac i Kristi"

Sakramento Kingsi odlaze u istoriju, ekipa se seli u Sijetl!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.13. | 20:19

Doskorašnji vlasnici Kraljeva, braća Maluf, odličili su da prodaju tim iz Kalifornije grupi finansijera predvođena Krisom Hensenom

 

Stojaković, Divac i KristiPočetkom 21. veka gotovo svi ljubitelji NBA lige u Srbiji navijali su satove kako bi u pola noći gledali utakmice sada već legendarnog sastava Kingsa, predvođeni srpskim tandemom DivacStojaković.

Izabrane vesti

Sada, gotovo deceniju od kako se čuvena ekipa raspala, klub je prodat finansijerima iz Sijetla i franšiza se seli u grad na severozapadu SAD. Doskorašnji vlasnici Sakramento Kingsa, braća Maluf, odličili su da prodaju tim iz Kalifornije grupi finansijera predvođena Krisom Hensenom. Kako bi se u Sijetlu naredne sezone igrala NBA košarka, komisija za preseljenje moraće zvanično da da odobrenje do 1. marta.

Novi vlasnik franšize, 44-godišnji Hensen, rodom je iz Sijetla, a zajedno sa grupom finansijera kupio je 65% akcija Kingsa za ukupno 525 miliona dolara. Da će Sijetl ponovo postati grad koji će imati tim u najjačoj ligi sveta znalo se prethodnih nekoliko godina, pošto je Hensen za to vreme kupovao zemlju u Sijetlu za izgradnju nove dvorane. Franšiza Kingsa postoji od 1945. kada su se zvali Rojalsi. Prebivalište im je bilo u Ročesteru, Sinsinatiju, Kanzas sitiju, a od 1985. su u Sakramentu.

Jedini put NBA šampioni bili su 1951. pod imenom Ročester Rojals, a najuspešnije dane u novijoj istoriji klub je imao početkom 21. veka, kada su ljubičasti dres Kraljeva nosili Vlade Divac i Peđa Stojaković, potom „Srbin“ Kris Veber, a tu su još bili i Majk Bibi, Dag Kristi i Džejson Vilijams.  Sijetl Supersoniksi postojali su od 1967. do 2008. godine, kada je franšiza prodata Oklahomi. Soniksi su bili šampioni NBA lige 1979. godine, kada su ekipu predvodili Gas Vilijams i Fred Braun.

Nova ekipa će ponovo nositi ime Supersoniks!


tagovi

NBA ligaPredrag StojakovicVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara