""
""

Lajpcig u Ligi šampiona! Hofenhajm video spektakl - osam golova i pobedu Seljaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.17. | 17:25

Ekipa iz istočne Nemačke ozvaničila plasman u najelitnije klupsko takmičenje pet kola pre kraja

Sada je i zvanično - Lajpcig je u Ligi šampiona! U najgorem slučaju, mada se to neće desiti, fudbaleri Ralfa Hasenhutla igraće u kvalifikacijama za najelitnije takmičenje narednog leta, ali je više od svega značajno da su danas velikom pobedom overili fantastičan put - od petoligaša do Lige šampiona za samo pet sezona.

Izabrane vesti

Ubedljiva pobeda nad Frajburgom od 4:0 samo je još jedna recka u nizu sjajnog tima iz istočne Nemačke, koji je partijama u ovoj sezoni potpuno zaslužio igranje na najvećoj svetskoj pozornici. I danas su, kao uostalom i cele sezone, Bikove vukli najbolji - Poulsen, Verner, Keita i Deme koji su postigli lagane golove za ubedljivu pobedu Lajpciga.

Pobedu koja je novajliji u Bundesligi omogućila da se već u prvoj sezoni u eliti dočepa Lige šampiona i itekako najavi još ambicioznije planove za budućnost. Jer, možda Lajpcig nije mogao ove sezone sa dominantnim Bajernom, ali će sledeće itekako osokoljen napasti bavarsku dominaciju, naravno ako uspe da preko leta održi sjajan orkestar, koji je svirao prelepe note ove sezone.

Izuzetno efikasno bundesligaško popodne je za nama, a na šest utakmica palo je čak 23 pogodaka. Posebno je vatreno bilo na dnu tabele gde su se davljenici u borbi za opstanak obračunavali i između sebe, a najbolji posao napravio je Volfzburg koji je ubedljivo pobedio Ingolštat sa 3:0 i pobegao iz opasne zone (bar na kratko).

Najveći spektakl videli smo u Sinshajmu gde je fantastični Hofenhajm u vatrometu golova porazio Borusiju iz Menhengaldbaha sa 5:3 i takođe se približio Ligi šampiona. Strašan meč su odgirali ovi timovi, a posle dva gola Mađara Salaja koji je doveo Seljake u vođstvo, Koltovi su se vratili u finišu prvog dela rezultatski u meč preko Vestergarda i Štindla. Ipak, u nastavku se razgoropadio turski vezista Kerem Demirbaj koji je postigao dva lepa gola i prelomio ovaj spektrakularni meč u korist sjajnog tima Julijana Nagelsmana, koji takođe hita ka Ligi šampiona.

Ali, ne posustaje ni Dortmund, koji se trudi da izbegne četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, lagano zagrejao za revanš sa Monakom pobedom nad Ajntrahtom od 3:1. Marko Rojs je posle mesec dana pauze golom obeležio povratak na teren, a Tomas Tuhel ga je zamenio posle 45 minuta sa namerom da ga odmori za revanš u Francuskoj.

U finišu je i Pjer Emerik Obamejan zapečatio pobedu Milionera i novim golom stigao Roberta Levandovskog na vrhu liste strelaca gde sada obojica imaju po 26 golova, a prijalo im je i što je Entoni Modest postio danas pa je izgubio korak u trci za Zlatnu kopačku.

Srbi se nisu proslavili danas u Bundesligi. Mijat Gaćinović nije uspeo da uradi ništa za 90 minuta okršaja sa Borusijom u Dortmundu, dok je Miloš Jojić zamenjen posle 45 minuta u porazu Kelna na gostovanju u Augzburgu (2:1). Na istom meču Neven Subotić je sedeo na klupi, a nije se proslavio ni Aleksandar Ignjovski, koji je odigrao ceo meč u debaklu Frajburga u Lajpcigu.  

BUNDESLIGA - 29. kolo

Subota:
Majnc - Herta 1:0 (1:0)
/Laca 45+1/

Dortmund - Ajntraht 3:1 (2:1)
/Rojs 3, Sokratis 34, Obaejang 86 - Fabijan 29/

Augzburg - Keln 2:1 (2:0)
/Hintereger 5, Verheg 23. penal - Maks 65. autogol/

Hofenhajm - Menhengladbah 5:3 (2:2)
/Salaj 9, 24, Demirbaj 58, 89, Ut 75 - Vestergard 31, Štindl 35, Daud 78/

Lajpcig - Frajburg 4:0 (2:0)
/Poulsen 36, Verner 42, Keita 51, Deme 90+1/

Volfzburg - Ingolštat 3:0 (1:0)
/Sutner 45+1 autogol, Mali 68, Gomez 80/

18.30: Leverkuzen - Bajern

Nedelja:
15.30: Verder - Hamburger
17.30: Darmštat - Šalke

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Jusuf PoulsenNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara