""
""

Sale Buljavi, brate moj!

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.08.13. | 15:54

Erik Đemba Đemba prezadovoljan dobrodošlicom u Partizanu, odnosom sa kapitenom, trenerom i direktorom i ekspresnim savladavanjem srpskog jezika

Nekome je potrebna čitava večnost da se dokaže u Partizanu, a Eriku Đemba Đembi bilo je dovoljno i onih 26 minuta u Razgradu da nagovesti kako su crno-beli njegovim angažovanjem dobili ozbiljno pojačanje. Po svemu sudeći i štimung majstora, jer je osim na prečac osvojenih navijačkih srca pobrao simpatije saigrača i postao zadužen za popravljanje narušene atmosfere u svlačionici crno-belih.

Kamerunac je tek nekolio dana deo tima Vuka Rašovića i već je progovorio srpski.
Hvala, dobar dan, polako...“ pohvalio se nekadađnji fudbaler Mančester junajteda jutro posle meča sa Ludogorecom.

Izabrane vesti

Na pitanje ko mu je bio učitelj odgovorio je tražeći igrače pogledom po terenu.
Zeka (Jojić) me je naučio nekoliko fraza. Isto tako i onaj mali... Nikola... Zovu ga Rumenijan“, nasmejao se Đemba aludirajući na Ninkovića, koga saigrači zbog crvenih obraza oslovljavaju Rumeni.

Na njega je, ipak, najveći utisak ostavio legendarni Saša Ilić.
Kapiten me je u danu promocije sačekao na stadionu, poželeo dobrodošlicu i odmah ponudio pomoć za bilo šta što mi bude potrebno. Tim gestom mi je ukazao veliku čast, jer je kapiten kluba i mnogo mi znači. Hvala mu od srca. Već sam naučio da ga saigrači zovu Sale Buljavi. A ja samo dodajem, brate moj“, ponovo se na srpskom oglasio Đemba Đemba.

Godi doskorašnjem prvotimcu Hapoela iz Tel Aviva prijem u Humskoj.
Svi su me sjajno dočekali, ekipa je mlada i meni je lako da se u nju uklopim, jer sam do skora i ja bio mladić. Imamo sjajan potencijal (pogledajte malog Pantića) i sigurno ćemo napredovati. A to neće biti samo zbog mene i mog iskustva. Svaki igrač u ekipi je bitan. Ne mogu ja sam da uzmem loptu i pobedim rivala. Ovi mlađi neka koriste brzinu i oslone se na moje iskustvo, pa ćemo da zajedno napravimo dobre rezultate. Verujem da nas čeka odlična sezona“.

Da bi ona dobila pozitivan predznak i pre nego što prvenstvo počne potrebno je da srpski prvak eliminiše Ludogorec i tako osigura učešće u jednom od grupa UEFA takmičenja do kraja godine.
Imamo dobre šanse da pobedimo Bugare. Moramo da igramo hrabije, bez bojazni kad napadamo, a isto tako da budemo maksimalno pažljivi kad se branimo. U trenucima kad osvojimo loptu potrebno je da je zadržimo malo duže od sekunde, dve, kako bi naši štoperi mogli da se odmore, da ne budu ni oni pod stalnim pritiskom. Biće sve u redu“.

Ne ljuti se Đemba Đemba što je u Razgradu ušao tek u 64. Miutu. Naprotiv, pozdravlja tu odluku Vuka Rašovića.
Profesionalac sam, postupiću kako mi se kaže. U ovom trenutku sam bio spreman za 30 minuta, a već u revanšu ću moći da izdržimo sigurno 60. Trener (Rašović) sa strane sigurno najbolje vidi kako se ko od nas oseća i šta može da pruži, a i direktor (Nađ) je nekada igrao fudbal, te činjenice su od velike koristi“.

Na kraju, najzvučije ime koje je ovog leta stiglo u srpski fudbal kaže da još nije upoznao Beograd i da se neće upuštati u izlaske sve dok se sa crno-belima ne plaisra u završno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ljudi, nisam došao ovde da se provodim, nego da radim, treniram, igram utakmice. Evo ovako: ako pobedimo Ludogorec i ako me saigrači pozovu da to proslavimo onda mogu u grad. Bude li suprotno, obećavam da tri dana neću izlaziti iz sobe“, završio je sad već ozbiljnim glasom Đemba Đemba.

 

(FOTO: Star sport, partizan.rs)

 


tagovi

Erik Đemba ĐembaKamerunLiga šampionaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara