""
""

Sale Janković srušio šampiona, Mirić spakovao dva komada u preokretu Lokerena

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.15. | 21:49

Srbi su večeras bili zapaženi u belgijskog Pro ligi...

Sale Janković vodi Mehelen u bezbednu zonu! Srpski stručnjak ostvario je sedmu pobedu u sezoni i to protiv šampiona i učesnika osmine finala Lige šampiona Genta - 2:0! Još jedan Srbin istakao se večeras u Belgiji. Sjajni Marko Mirić nastavio je s dobrim partijama, ovoga puta nije dao gol, ali je namestio čak dva u velikom preokretu Lokerena protiv Beverena - 3:2 (0:2).

Mehelen je sada prilično bezbedan, ima devet bodova više od poslednjeplasiranog Vesterloa i bliži je plej-ofu nego li ispadanju. 

Izabrane vesti

Janković je protiv Genta odlično postavio igru. Loptu je prepustio tehnički potkovanijem rivalu i strpljivo čekao svoju šansu. A kada ju je ugrabio nije bilo greške. Mehelen je imao čak devet udaraca u okvir gola, naspram samo tri gostiju i što je mnogo važnije dva od tih devet završila su iza leđa golmana Genta. Prvo Hani u 56. minutu, a onda i Matis šest minuta kasnije.

Gentu, koji i pored poraza ostaje lider, ali sa samo tri boda viška u odnosu na Briž, ovo je prvi poraz na strani u sezoni...

A Lokeren je nastavio s odličnim partijama pa je sada nadomak plej-ofa. Od "zelene zone" dele ga tri boda. Doduše, posle dvadesetak minuta igre protiv Beverena nije izgledalo da će tako biti, pošto je domaćin imao dva gola prednosti. Preokret u režiji dvostrukog asistenta Marka Mirića i trojice strelaca (Patosi, Overmer, Jaja) za samo 16 minuta svakako je jedan od najvećih i najuzbudljivijih ove sezone u Pro ligi...     

PRO LIGA - 21. KOLO

Subota:
Kortrajk - Klub Briž 1:4 (1:1)
/Tomašević 27 - Izkijerdo 21, Vanaken 64, Dijabi 81, Rafaelov 84/

Šarlroa - Genk 1:0 (1:0)
/Pole 67/

Mehelen - Gent 2:0 (0:0)
/Hani 56, Matis 62/

Beveren - Lokeren 2:3 (2:0)
/Gano 19, Milošević 21 - Patosi 55, Overmer 64, Jaja 71/

Sent Truden - Leven 2:2 (0:1)
/Hendriks 72, Malangu 82 - Asamoa 29, Ngava 84/

Nedelja:
14.30 Standard - Muskron
18.00 Anderleht - Vesterlo
20.00 Zulte Varegem - Ostende

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images) 


tagovi

Župiler Pro ligaMehelenLokerenGentGenkEvropaBelgijaAleksandar Jankovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara