""
""

Sale, povedi Bobija u Rio!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.16. | 18:29

Naš iskusni strateg Vlade Đurović savetuje selektora Đorđevića

U Čačku na terenima Košarkaškog kluba Borac održava se finalni Roda basket turnir 3x3 za region Zapadne Srbije. Basketaše pomno prati i poznati košarkaški trener Vlade Đurović.

Izabrane vesti

Prisustvo priznatog stručnjaka, koji je predvodio skoro dvadeset ekipa i beležio sjajne rezultate još u bivšoj Jugoslaviji, iskoristili smo da upitamo za komentar aktuelnog trenutka srpske reprezentacije.
Naravno, velika prašina se digla oko otkaza reprezentativaca selektoru Saši Đorđeviću. Po mom mišljenju nacionalni dres je svetinja. Još u SFRJ niko nije otkazao nastup za  reprezentaciju, ni Slovenci, Makedonci, Bosanci, Hrvati… Čast i obaveza je igrati u državnom dresu”, kaže za MOZZART Sport Đurović.

Srpski stručnjak bez pauze dalje nastavlja i navodi slučaj svetskog reketa broj jedan.
“Novak Đoković ne zna na kom će turniru pre da učestvuje. I on ima porodicu, dete, bavi se humanitarnim radom, ali uvek igra za Srbiju. Zar to nije više nego očigledan primer”.

Kakav potez bi napravili da ste na mestu selektora Saše Đorđevića?
Bez obzira što ga nema na kvalifikacionom turniru lično bih Bobija Marjanovića vodio u Rio. I Bobi je u godinama i mora da obezbedi egzistenciju. On nam je potreban na velikom takmičenju. Povređeni su Nemanja Bjelica i sad Milan Mačvan, ali mi imamo zamene i za njih. Od Stefana Birčevića, preko Marka Gudurića i da ne licitiram dalje”.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi sa Portorikom i Angolom, a u drugoj grupi su Češka, Letonija i Japan. Da li smo i oslabljeni favoriti?
“Igramo u Areni, pred našim navijačima, imamo zamene za ove koji izostaju. Siguran sam u naš plasma na OI”, zaklučio je Vlade Đurović.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Vlade ĐurovićJadranska ligaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara