""
""

Samo da tuče ne bude: Libor Kovarik sudi Partizanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.13. | 19:36

UEFA odredila arbitre ze mečeve narednog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvenoj zvezdi pravdu dele Italijan i Rumun, Vojvodini Francuz, a Jagodini Danac i Finac. Na terenu i trojica naših sudija

 

Četiri kluba i trojicu sudija imaće Srbija u narednoj fazi kvalifikacija za evropske kupove, a UEFA je danas objavila ko će deliti pravdu Partizanu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini i Jagodini, kao i na koje će destinacije arbitri iz naše zemlje.

Izabrane vesti

Prvi će na teren fudbaleri Partizana, u utorak od 17 časova po našem vremenu gostovaće Širaku, u utakmici prvog kola druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona pištaljka je poverena Čehu Liboru Kovariku. Finansijski analitičar iz Praga dobro je poznat publici u Humskoj, prošlog septembra sudio je prvi meč grupne faze Lige Evrope u kojoj su crno-beli odigrali bez golova sa Nefčijem, a na kraju tog susreta zabeleženi su incidenti, kad su se sukobili golman ekipe iz Azerbejdžana Saša Stamenković, njegov kolega sa suprotne strane Vladimir Stojković, a učesnici incidenta bili su još Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković.

Arbitraža revanša Partizan – Širak (24. juna) dodeljena je Janisu Anastasiju sa Kipra.   

Što se tiče Crvene zvezde, vicepravk Srbije počinje kvalifikacije za Ligu Evrope od drugog kola, početna prepreka joj je IB Vestmaneja sa Islanda. Prvi meč na programu je 18. jula od 20.30 na Marakani, a taj glavni sudija biće Italijan Luka Banti. Reč je o iskusnom arbitru, 2009. dospeo je na listu UEFA i za četiri godine preskočio tri „razreda“, napredovao do prve grupe, što znači da u Nionu u njega imaju veliko poverenje.

Drugi meč na Islandu, sedam dana kasnije vodiće Rumun Ištvan Kovač.

U istom takmičenju, Francuz Rudi Buke biće na centru pred početak utakmice Vojvodina – Honved, dok će UEFA tek odrediti sudiju duela istih timova u Budimpešti sedam danas kasnije.

Danac Ken Hansen deliće pravdu na prvom susretu Jagodine i Rubina (lčetvrtak, 20 časova), a u Kazanju će glavni biti Finac Anti Munuka.

Osim klubova, srpski fudbal će naredne dve sedmice imati predstavnike i među sudijama. Najbolji među njima, Milorad Mažić nije planiran za susrete uviodne faze, ali će u kvalifikacijama za Ligu šampiona na teren Milenko Vukadinović (Nome Kalju - Helsinki) i Danilo Grujić (Molde - Sligo), dok će Vlado Glođović osetiti atmosferu Lige Evrope (Beroe – Hapoel Tel Aviv).

 

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaDanilo GrujićJagodinaLiga EvropeLiga šampionaFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara