"Ruski huligan na EURO 2016"
"Ruski huligan na EURO 2016"

Samo u Rusiji - huliganizam postaje sport?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 15:47

Solomonsko rešenje predloženo u Dumi ne bi li se smanjila opasnost od masovnih tuča navijača pred i na SP 2018.

Ruski huligan na EURO 2016Rusija je zaista zemlja čuda koju je teško uporediti sa bilo kojoj drugom na ovom našem "trećem kamenu od sunca". I to bukvalno u svim aspektima života.

I kada je u pitanju sport, tačnije fudbal. Poslendji dokaz za to je zvaničan predlog koji je izneo jedan od najuticajnijih "desnih" političara, Igor Lebedev. On je iznašao zaista solomonsko rešenje za huliganizam koji u ovoj zemlji divlja još od raspada Sovjetskog saveza, a sve pred Svetski kup 2018. čiji je Rusija domaćin. Upravo zato je ovaj "metod" i predložen, ne bi li se izbegle opšte tuče tokom šampionata.

Izabrane vesti

Lebedev, inače sin na ovim prostorima daleko poznatijeg Vladimira Žirinovskog, došao je na ideju da se huligani pacifizuju tako što će im se organizovati "šorku", to jest "draku" na ruskom. Scenario je sledeći: kada jedna grupa huligana hoće da zapodene kavgu ona izazove protivnike i onda se uključi "zvaničnik" koji odredi mesto i vreme. "Ekipe" same odaberu po 20 fajtera i obračun može da krene. Nezavisne sudije na kraju ocenjuju ko je pobedio u obračunu u kojem je dozvoljeno koristiti samo snagu mišića i - srce, naravno.

Bilo je nekih pokušaja ranije da se to uradi, naravno u Rusiji, ali nije uspelo. Međutim, sada kada je predloženo u Dumi, a poznato je da je stranka LDPR (Liberalno demokratska partija Rusije) i sam Lebedev bliski sa navijačkim grupama, moždfa se nešto i dogodi. Među njegovim prijateljima je i Aleksandar Šprigin, vođa navijača Rusije, ali i jedan od huligana koji su letos deportovani iz Francuske zbog haosa koji su pravili tokom EURO 2016. Tako da, ko bi ga znao...Rusija je zaista zemlja čuda.

Lepša strana ruskih fudbalskih tribina(foto: Action Images)


tagovi

EvropahuliganiRusijaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara