""
""

Šampioni Evrope za MOZZART Sport: Isključili smo Asensija i Njigeza, nisu mogli ništa

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.17. | 11:25

Maks Mejer i Janik Gerhart oduševljeni trijumfom u Poljskoj

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Jedan je od igrača koji je privukao  pažnju na Evropskom prvenstvu  u Poljskoj. Maks Mejer je posebno dobro odigrao prvu fazu, kad su ga  mnogi  ubrajali u igrače čija je cena skočila posle partija u dresu mlade reprezentacije.

Posle finala i pobede Nemačke nad Španijom (1:0) govorio je za naš sajt još pod utiskom svega što se dešavalo na terenu u Krakovu.
Fenomenalan osećaj. Igrali smo dobru utakmicu. Dali smo gol u prvom poluvremenu i mnogo smo srećni što smo dobili meč. Prelep gol smo dali, stvarno, teško ga je dati na onakav način. Ovo je najbolji osećaj, neverovatno”, rekao je Mejer za MOZZART Sport sa osmehom koji je opisivao radost zbog uspešno završenog posla.

Mogli smo da se uverimo da Nemci znaju dobro  da proslave  uspeh. U  svlačionici je sve “pucalo”, čak su  igrači izlazili i polivali pivom novinare i miks zoni.
Pevali smo, igrali smo, pili smo... A-ha-ha. Veoma dobar osećaj. Stvarno. Imali smo odličnog trenera. Ne znam šta će biti što se tiče klupskog dela, vreme će pokazati”, rekao je fudbaler Šalkea , za koga su ainteresovani Totenhem, Everton i Liverpul.

Sebaljos je MVP, Saul zlatna kopačka EP

Njegov saigrač iz reprezentacije, lev bek Janik Gerhart rekao je da je Nemačka igrala kao tim i tako  nadigrala  favorita.
Znali smo da Španija ima kvalitetne individualce i da je favorit. Znali smo da možemo da je dobijemo ako se borimo svako za svakoga. To se posebno videlo u prvom poluvremenu. Malo sam tužan, jer je ovo bila moja poslednja utakmica za mladu reprezentaciju”, izjavio je Gerhart.

Totalno ste zaključali njihove najbolje igrače Saula Njigeza i Marka Asensija.
Da, to je bio naš  plan. To je bio ključ uspeha. Nisu mogli da pokažu šta znaju”.

Velike zasluge  pripadaju i Štefanu Kuncu, selektor se pokazao kao odličan motivator i  harizmatična osoba.
Mnogo priča sa igračima. Na primer, kad izvede nekoga iz igre objasni mu zbog čega je to uradio. Vajzer nije igrao, ali mu je rekao da će biti  u timu i sada je postigao gol za titulu. Plate je dao gol Engleskoj”.

On i kapiten Maksimilijan Arnold su saigrači u Volfsburgu.
Do nedavno smo se borili za opstanak u Bundesligi, a sada smo šampioni Evrope. To je fudbal”, rekao je Gerhart.

Sve tekstve sa juče završenog Prvenstva Evrope mladih reprezentacija možete pronaći OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalpoljska 2017Nemackameđunarodni fudbalMaks MajerJanik GerhartEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara