Samuraj na Bosforu za 2.700.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.01.19. | 21:40

Bešiktaš doveo najveće zimsko pojačanje

Poslednjeg dana prelaznog roka Bešiktaš je doveo najzvučnije pojačanje ove zime i to iz Bundeslige. Iskusni Japanac Šinđi Kagava (29) drugi put u karijeri je napustio Borusiju iz Dortmunda, a narednih šest meseci provešće na pozajmici u velikanu iz Istanbula.

Već je dobio i nadimak u novom klubu - Samuraj sa Bosfora - a zanimljivo da će dovođenje ovog solidnog fudbalera turski velikan izdvojiti samo 2.700.000 evra.

Izabrane vesti

Za inicijalnu pozajmicu od šest meseci Bešiktaš se obavezao da plati 1.100.000 evra Milionerima, dok će na kraju sezone moći da otkupi Kagavu za samo 1.600.000. Fin poslić.

Zanimljivo, Japanac je tokom dana pregovarao i sa Hanoverom, ali je ipak na kraju izabrao turskog velikana umesto borbe za opstanak u Bundesligi. Logično.

Šinđi Kagava je u bogatoj karijeri natupao za Osaku, Borusiju Dortmund i Mančester Junajted. Ove sezone odigrao je samo četiri utakmice za A tim Milionera i jednu za B tim u regionalnoj ligi, pa je rastank bio očekivan.

Od Kagave se očekuje da donese svoju prepoznatljivu magiju na Bosfor i vrati osmehe na lica navijača Bešiktaša koji su se poprilično razočarali jesenas.

Foto: Bešiktaš


tagovi

Šinđi KagavaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara