Samuraji, vreme je za buđenje

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.01.19. | 10:15

Miloš Degenek i drugovi trebalo bi da imaju relativno lak posao protiv Uzbekistana

U nedelju smo dobili prve učesnike osmine finala AFC Azijskog kupa. Kina je savladala Tajland (2:1), Iran je bio bolji od Omana (2:0), dok je Vijetnam posle penala izbacio Jordan. U osmini finala Kinezi će ukrstiti koplja sa Iranom, dok Vijetnam čeka pobednika duela Japan - Saudijska Arabija koji je na programu danas u podne.

Japan je silovito igrao u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Saudijska Arabija donekle pokvarila utisak porazom od Katara, pa je dobila možda i najtežeg mogućeg protivnika u osmini finala. Reč je o učesnicima nedavnog Svetskog prvenstva, pa bismo mogli da gledamo vrlo zanimljiv meč. Obe selekcije su svesne koliko je važan ovaj susret i pokušaće da izvedu najbolje moguće sastave u ovom trenutku...

Izabrane vesti

Japanci imaju maksimalan učinak u dosadašnjem toku takmičenja, ostvarili su tri pobede u Grupi F (Uzbekistan, Turkmenistan i Oman) te su sa prvog mesta prošli dalje, mada su se nalazili na meti kritika zbog loše igre na pojedinim mečevima, pogotovo što protivnici nisu bili toliko jaki. Zato mnogi mediji u Aziji pišu da je vreme "prijateljskih" mečeva i zagrevanja gotovo i da se očekuje od Japanaca da se prikažu u najboljem svetlu.

Plavi samuraji slove za jednog od glavnih favorita za titulu na smotri najboljih na najmnogoljudnijem kontinentu, koju su najviše puta i osvajali (četiri), mada prolaze kroz period smene generacija, budući da se posle odlično odigranog Svetskog prvenstva - gde su bili na korak od četvrtfinala - nekoliko dugogodišnjih reprezentativaca penzionisalo, a legendarni trener Akira Nišino podneo ostavku. Dovoljno je istaći da su trojica golmana uoči početka takmičenja zbirno imala svega 13 nastupa.

Selektora Hajimea Morijasua uoči dvoboja sa Saudijskom Arabijom mori i zdravstveno stanje ponajboljeg igrača Juje Osaka, ofanzivca Verdera.

I Španac Huan Antonio Pici na klupi Saudijske Arabije ne razmišlja ni o čemu drugom nego o pobedi. Čak je u najavi ovog duela rekao da je okršaj sa Japancima pitanje života i smrti. Saudijska Arabija bila je jedan od favorita za osvajanje takmičenja, ali sada su naišli na veoma jakog i nezgodnog protivnika pa će biti na pravom testu. Saudijska Arabija je izborila plasman u osminu finala sa drugog mesta u Grupi E ostvarivši dve pobede (Severna Koreja i Liban) i jedan poraz (Katar). 

U preostalim današnjim mečevima snage odmeravaju Australija Miloša Degeneka i Uzbekistan te Ujedinjeni Arapski Emirat i Kirgistan. Australija je na papiru favorit protiv Uzbekistana, ali Sokerosi nisu briljirali u grupi - na prvom mestu završio Jordan - dok je Uzbekistan bio drugi u svojoj grupi, odmah iza Japana. 

U utorak su na programu dueli Južna Koreja - Bahrein i Katar - Irak. 

AZIJSKI KUP - OSMINA FINALA

Nedelja

Jordan - Vijetnam 1:1 (1:0), posle penala Vijetnam prošao dalje
/Abdel Rahman 39 - Phuong 51/

Tajland - Kina 1:2 (1:0)
/Žaided 31 - Ksijao Ži 67, Lin 71/

Iran - Oman 2:0 (2:0)
/Jahanbaš 32, Degaž 41/

Ponedeljak
12.00: (1,70) Japan (3,45) Saudijska Arabija (5,00)
15.00: (1,75) Australija (3,40) Uzbekistan (4,70)
18.00: (1,50) UAE (3,70) Kirgistan (7,00)

Utorak
14.00: (1,33) Južna Koreja (4,40) Bahrein (10,0)
17.00: (2,40) Katar (2,95) Irak (3,10)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

JapanMiloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara