Sastav Lejkersa za Sakramento: Bez Lebrona i Ronda, Mekgi pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 15:45

Sakramento ima dobru šansu da ubeleži trijumf na svom terenu

Dobre vesti dočekale su navijače i stručni štab Los Anđeles Lejkersa dan pošto je Lebron Džejms bio primoran da napusti teren zbog povrede. Posle odrađenih specijalističkih pregleda na magnetnoj rezonanci ustanovljeno je ono što se i ranije sumnjalo - da je Lebronu stradala prepona na levoj nozi, s tim da povreda nije ozbiljnije prirode.

To, u prevodu, znači da će Lebron sigurno biti van terena nekoliko dana, a sigurno je da će propustiti večerašnji meč protiv Sakramenta. Njegov dalji status biće određen posle dnevnih pregleda. Kako je objašnjeno, Lebron Džejms je za dlaku izbegao ozbiljniju povredu.

Izabrane vesti

Dok će susret s Kingsima sigurno propustiti i Ražon Rondo, iz kluba je stiglo obaveštenje da će se u avionu za Sakramento naći Džaval Mekgi, koga nije bilo u poslednje vreme zbog upale pluća. Međutim, veliko je pitanje da li će se naći u sastavu zbog toga što nije povratio energiju, a takođe je bio na listi putnika i za nedavni susret protiv Golden Stejta.

S obzirom da najiskusniji igrači nedostaju, veliki teret biće na leđima Brendona Ingrama, Lensa Stivensona i Kajla Kuzme, mada će posao biti izuzetno veliki jer Kingsi na svom terenu retko prave greške.

U poslednje vreme sve se više razigrava i Ivica Zubac, koji bi mogao da bude pretnja za Sakramentove centre, mada će najveći fokus biti na okršaju bekovskih linija dva tima. Ukoliko triling Hild – Foks – Bogdanović bude raspoložen, odbrana Lejkersa moraće da pruži maksimum kako bi se umanjio njihov učinak, pogotovo jer će napadački ekipa biti limitirana. Ipak, fokus bi mogao da bude na Nemanji Bjelici, pogotovo zbog svoje atipične igre i građe, gde bi mogao dodatno da širi odbranu Lejkersa i tako ostavi Viliju Koli Stajnu mogućnost da se razgoropadi unutra.

I trener gostiju Luk Volton opomenuo je da postoji realna opasnost da njegova ofanzivna linija bude u problemu jer na terenu neće biti lideri poput Lebrona i Ronda. Ukoliko se tim ne prilagodi novim uslovima, neće biti spasa za Jezerdžije. Podsetimo, Džejms i Rondo zajedno beleži blizu 14 asistencija po utakmici, a obojica su među glavnim asistentima u NBA ligi.

Sakramento ima meč loptu, sada je potrebno da je iskoristi.

NBA

02.00: (2,15) Hjuston (12,50) Boston (1,85)
02.00: (1,07) Milvoki (27,00) Njujork (8,50)
04.00: (1,65) Sakramento (13,00) LA Lejkers (2,50)
04.30: (1,27) Golden Stejt (15,00) Portland (4,30)
04.30: (1,50) Juta (13,00) Filadelfija (2,95)

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Lebron DžejmsDžaval Mekgi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara