"Borislav Terzić (Javor) i Uroš Đurđević (Partizan)"
"Borislav Terzić (Javor) i Uroš Đurđević (Partizan)"

SASTAVI: Javor - Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 19:06

Na portalu MOZZART Sport pratite tekstualni prenos utakmice 34. kola Superlige

Borislav Terzić (Javor) i Uroš Đurđević (Partizan)Pretpostavka je da kod kuće ne bi smeo da ima problema. S druge strane, u gostima Partizan ima da odigra još dve utakmice do kraja plej-ofa, a prvi naredni rival mu je Javor. I to u Ivanjici (20.00, TV Arenasport 1).

Oba ovosezonska međusobna duela dobili su crno-beli. Identičnim rezultatom 2:0. Zbog toga, kao i usled činjenice da su nanizali 31 meč bez poraza (27 trijumfa, četiri remija) i da ih samo tri boda ostavljaju u šampionskoj trci očekuju se napadi ekipe Marka Nikolića od prvog minuta. U napadu gostuju je samo Uroš Đurđević, dok je Leandre Tavamba ostao na klupi, pa je šansu u pojačanom veznom redu dobio Petar Đuričković, koji je dobro koristio minute na prethodnim utakmicama. To je nekadašnjem fudbaleru niškog Radničkog prva utakmica u ulozi startera još od prvog kola i meča sa Bačkom 24. jula prošle godine.

Izabrane vesti

Prinudna promena je i na gol-crti. Filip Kljajić je slomio šaku na treningu, pa ga menja Nemanja Stevanović. Nekadašnjem golmanu Čukaričkog ovo je debi u Superligi za crno-bele, pošto je prethodno branio samo u kup meču sa Žarkovom.

MOZZART kvote 2701 --->>> Javor - Partizan 1 (13,00), X (5,80), 2 (1,20)

Izuzimajući kup duel sa Vojvodinom (0:0), Parni valjak je u seriji efikasnih pobeda na gostovanjima. Od 153. večitog derbija početkom marta do pomenutog susreta na Karađorđu slavio je pet puta van svog stadiona. I svaki trijumf ukrasio sa najmanje dva data gola. Doduše, znao je da ih primi (po jedan od Voždovca, Novog Pazara i Crvene zvezde), međutim, sad naspram sebe ima tim koji pokazuje očigledne probleme u realizaciji.

Javor je dao samo dva gola na poslednjih šest superligaških utakmica (minula dva duela kod kuće izgubio identičnim rezultatom, 0:1), zakucan je za dno plej-of tabele i teško je verovati da poseduje kapacitet da se odupre favoritu. Tim pre što je Partizan dobio šest prethodnih šest međusobnih duela (četiri puta uz 0-2 gola), a od 2011. godine slavio je na svakom gostovanju kraj Moravice.

Trener Javora Srđan Vasiljević se opredelio za pojačanu sredinu terena, sa dva zadnja vezna, dok je u napadu samo Stefan Tripković, zimski novajlija iz BSK Borče.

------------------------------------------------------------

JAVOR - PARTIZAN, 20.00

Ivanjica
Stadion kraj Moravice
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Tomanović, Milanović - Mitošević, Eliomar, Sević - Tripković. Trener: Srđan Vasiljević. Rezerve: Glintić, Ristovski, Kiković, Stojaković, Mfutila, Obradović, Kornelius.

PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović - Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić. Rezerve: Jovičić, Tavamba, Ćirković, Mihajlović, Đilas, Munir, Ilić.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

JavorFK PartizanSastaviSrbijaSuperligauzivo prenosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara