""
""

Šćepanović: Premija je danas igrati za Vojvodinu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.15. | 09:02

Novčane nagrade spremne za slučaj istorijskog uspeha

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Plzenja)

Izabrane vesti

Svakodnevnica srpskog fudbala. Finansijske obaveze jedna drugu stižu, a prihodi na nivou amaterskih klubova. "Spasonosna" jesen u Evropi zato je jedna od glavnih tema kada srpski klubovi kreću u međunarodne avanture. Nažalost, retko se ona i dogodi, pa onda opet vrtimo o tome kako je realnost da je prodaja igrača jedini način da klubovi prežive. U Vojvodini se ipak potajno nadaju da barem ove jeseni neće morati da pribegnu toj taktici.

Novosađani su, naime, procenili da će im za narednu takmičarsku godinu biti potreban budžet od 2.000.000 evra, a pošto sam plasman u grupnu fazu Lige Evrope donosi minimum 2.400.000 - plus novac od TV prava - jasno je da bi na Karađorđu prebrinuli sve muke do narednog leta. Štaviše, ostalo bi i za pojačanja, možda i neki "depozit" za narednu sezonu...

Bila bi to velika stvar za Vošu. I igračima bi trebalo zahvaliti na adekvatan način. Na Karađorđu su ipak do sada izbegavali da pričaju o konkretnim sumama. Predsednik Zoran Šćepanović ističe da novac ne igra i da ni za sve ove dosadašnje rezultate ekipe Zlatomira Zagorčića nije zaslužan novac, već isključivo motiv, rad igrača i članova stručnog štaba.
"Pričali smo naravno o premijama. Novac je nešto što treba da zanima igrače, logično, jer svi su oni profesionalci. Ali stvarno vam kažem da nisu ni pitali za premije, iako ćemo im mi kao klub iste sigurno obezbediti. Nismo konkretno utvrdili sume, jer to zavisi i od toga kako se situacija bude razvijala. Trudićemo se da bude što više. Međutim, to nije dominantna tema u svlačionici, jer svi oni znaju da je završnica Lige Evrope nešto o čemu su sanjali. Premija je danas igrati za Vojvodinu", kaže Šćepanović za MOZZART Sport.

(foto: MN Press)


tagovi

Zoran ŠćepanovićFK VojvodinaSrbijaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara