"Dardai"
"Dardai"

Sećate li se Pala Dardaija? Dobio je zadatak da spase Hertu

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.02.15. | 15:58

Klub iz Berlina otpustio Josa Luhukaja, selektor Mađarske privremeno rešenje

DardaiKrajem prošlog veka bio je sinonim za Hertu, zajedno sa Gaborom Kiraljijem i Mihaelom Precom, a sad je dobio zadatak da spase klub iz Berlina selidbe u Cvajtu. Pal Dardai (38), čuveni vezista koji je za klub iz glavnog grada Nemačke odigrao više od 300 utakmica postavljen je za privremenog šefa stručnog štaba kluba sa Olimijskog stadiona.

Na klupi je zamenio Josa Luhukaja, koji je posle poraza od Leverkuzena (0:1) u drugom kolu prolećnog dela prvenstva dobio otkaz, posle tri godine provedene na klupi, tokom kojih je uspeo da vrati klub u Bundesligu.
Nemamo mnogo vremena, ali biće sve u redu. Ovaj tim ima kvalitet da bude plasiran na daleko boljoj poziciji na tabeli od trenutne“, izjavio je Dardai, koji je na klupu plavo-belih došao upravo na preporuku Preca, sada sportskog direktora Herte.

Izabrane vesti

Hvala za 14 godina - poruka navijača Herte Dardaiju prilikom oproštajaInače, Dardai će biti samo vršilac dužnosti šefa struke, dok ne Herta ne pronađe rešenje na duge staze, s obziorom da je aktuelni selektor reprezentacije Mađarske (postavljen u novembru prošle godine), pa je uz dozvolu čelnika tamošnjeg saveza dobilo priliku da se oproba i na klupi prvog tima Herte. Prethodno je radio u njenim mlađim kategorijama.

Poput Borusije iz Dortmunda, preživljava i Herta teške dane i posle 19 kola Bundeslige nalazi se na pretposlednjem mestu tabele, sa svega 18 bodova, a u narednom kolu u subotu od 15.30 gostuje Majncu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pal DardaiNemackaHertaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara