""
""

Šefikov gol neregularan, ali titula ostaje Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.14. | 09:24

Vreme nije isteklo prilikom udarca Zvezdinog golmana, ali problem je način na koji je šut izveden

Ne smiruje se bura u bazenu posle finala kupa Srbije i neverovatnog gola Denisa Šefika kojim je Crvena zvezda u poslednjoj sekundi savladala Radnički i osvojila trofej. Kada su se pribrali od šoka, Kragujevčani su najavili žalbu i zagrmeli da je gol neregularan. U Zvezdi kažu da „ko gubi, ima pravo da se ljuti“.

Izabrane vesti

O svemu će odlučivati Disciplinski sud VSS-a, ali kako stvari stoje, trofej siguerno neće menjati vlasnika iako gol verovatno nije regularan. Pravila kažu da je Šefikov gol neregularan zbog načina na koji je upućen udarac.

Prema FINA vaterpolo pravilima, pod poglavljem 16.2 piše sledeće:
„Golmansko bacanje može da izvede bilo koji igrač ekipe u posedu lopte sa bilo kog mesta unutar svog prostora od dva metra. Ne sme se odugovlačiti sa izvođenjem slobodnih bacanja, golmanskih bacanja ili kornerskog bacanja. Bacanje se moraju izvesti tako da ostali igrači jasno mogu da vide kada lopta napusti dlan igrača koji bacanje izvodi.“

Budući da je Šefik dva puta zamahnuo kod pobedonosnog gola, pravilo je prekršeno.

Iz Kragujveca se žale i da je isteklo vreme, ali u tom slučaju nisu u pravu. S obzirom da semafor na bazenu nije imao decimalu za desetinke, pa se nula pokazala iako je ostalo još 9 desetinki, o konačnom kraju je odlučivao zvuk sirene. A ona se začula kada je lopta posle Šefikovog šuta bila negde na polovini plivališta.

Sve i da Disciplinski sud VSS-a potvrdi da je bilo kršenja pravila, gotovo je izvesno da meč neće biti ponovljen i da trofej neće menjati vlasnika, jer bi bio presedan da se osnovu kasnijih veštačenja donosi odluka o novoj utakmici. U vaterpolu i ostalim spotovima smo bili svedoci brojnih kontroverznih završnica i sudijskih odluka, ali i posle svih kasnijih veštačenja, utakmica se nije ponavljala. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdavaterpoloDenis Šefik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara