"Kolarov, Matić, Stojković i Ivanović"
"Kolarov, Matić, Stojković i Ivanović"

Šekularac: Ne mogu Bane i Kolarov da budu kapiteni reprezentacije! Logično je da Matić preuzme ulogu vođe

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 13:17

„To mora da bude igrač sredine terena, jer je on taj koji kreira, daje ritam, a Nemanja mi deluje pitomo, kulturno, ali vidim i da se ne libi da u komentarima bude oštar i samokritičan“, kaže legendarni as Crvene zvezde

Kolarov, Matić, Stojković i IvanovićKapiten Branislav Ivanović, njegov zamenik Aleksandar Kolarov. Tako je bilo kod Siniše Mihajlovića, Ljubinka Drulovića i Dika Advokata, po svoj prilici ništa neće menjati ni novi selektor Radovan Ćurčić,  međutim, legendarni Dragoslav Šekularac smatra da bi upravo to trebalo da se desi i da bi vođa našeg državnog tima trebalo da bude neko ko igra bliže protivničkom golu i češće drži loptu u nogama. Na primer - Nemanja Matić.
„Da me neko pogrešno ne shvati, zaista izuzetno cenim i Baneta Ivanovića i Kolarova, koji su sjajni igrači, ali i ljudi, ali smatram da bekovi ne mogu da budu lideri. Bez obzira na to što oni danas igraju mnogo više nego ranije. Vođa, po meni, mora da bude igrač sredine terena, jer je on taj koji kreira, daje ritam, i gore je i dole na terenu. Uvek u žiži
“, smatra popularni Šeki, a prenose Večernje novosti u analizi ko bi trebalo da bude prvi među jednakima u jatu Orlova.

Druga Zvezdina zvezda dodatno pojašnjava svoj stav za koji kaže da je baziran na utisku koji je vezista Čelsija ostavio kao na terenu, tako i van njega.
Uveren sam da bi Nemanja Matić mogao da bude vođa ove generacije. Bez obzira na to što u reprezentaciji ima starijih i iskusnijih od njega, nekako se prirodno nameće da on vodi igru, ali i bude onaj koji će da rukovodi. Ono što gledam na televiziji i pratim preko medija, deluje mi nekako pitomo, kulturno, ali vidim i da se ne libi da u komentarima bude oštar i samokritičan. Eto, neka Nemanja bude moj pik lidera budućnosti fudbalske Srbije“.

Izabrane vesti

ŠekularacŠekularac je potporu svojih tvrdnji našao i u dešavanjima u prošlosti, pošto je u konkurenciji Nemnaje  Vidića i Dejana Stankovića opravdao izbor tadašnjeg asa Intera za kapitena Srbije.
Ponoviću, rođen sam u drugom vremenu, pa se možda današnja generacija neće složiti sa mnom. Iluzorno je govoriti o čoveku koji je bio kapiten Mančester junajteda i naše reprezentacije. Vidić je ljudina i igračina, ali je štoper. Deki Stanković je, dok je još bio u kratkim pantalonama, nagovestio veliki talenat. Kasnije je preko Zvezde i italijanskih velikana postao as. Bio je kapiten reprezentacije i vođa, ali rezultati su izostali, pa se to zaboravilo“, rekao je Šekularac.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeNemanja Matićmeđunarodni fudbalDragoslav ŠekularacBranislav IvanovićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara