Seltikova tripleta ili neki novi heroji Madervela?

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 09:25

"Čuli ste za 1991. godinu...", rekao je trener gostiju Stiven Robinson koji će u finalu FA kupa biti jači za oporavljenog golmana Krega Gordona

Seltik je odbranio dva od tri trofeja koja je osvojio prošle sezone. Uzeo je sedmu uzastopnu titulu prvaka i Liga kup, a sasvim je realno da će se domoći i pehara u FA kupu, iako iz Madervela stižu ozbiljne pretnje Keltima.

Momci Stivena Robinsona optimizam zasnivaju na činjenici da su u nedavno završenom prvenstvu dva puta remizirali sa slavnim rivalom (oba puta kod kuće). Međutim, Zeleni su ih tukli upravo na Hempden Parku u novembarskom finalu Liga kupa (2:0), kao i na Seltik Parku u šampionatu (5:1), a i ukupno gledano imaju neuporedivo bolji međusobni bilans.
"Ovo je posebna prilika. Čuli ste za 1991. godinu (Madervel dobio Dandi Junajted sa 4:3, prim. aut.), ali vreme je za neke nove heroje", rekao je Robinson Skaj Sportsu uoči finala i dodao:
"Bili smo na Hempden Parku protiv Aberdina i Rendžersa i doživeli tu atmosferu. Mislim da nas ona neće "pojesti'".

Izabrane vesti

Menadžer Seltika Brendan Rodžers prošle godine ponovio je uspehe legendarnih prethodnika Džoka Stejna i Martina O'Nila, koji su takođe mogli da se pohvale tripletama, ali padne li Madervel, ući će u anale kluba kao prvi kojem je uspelo da odbrani pomenuto. Najveći Rodžersov dobitak je povratak golmana Krega Gordona, koji je zbog povrede propustio završnicu Premijeršipa, dok su Eduard Odson, drugi najbolji strelac tima, Nir Biton i Džonatan Hejns i dalje van stroja. Čarli Musonda se vratio u matični klub Čelsi.
"Radujemo se ovakvoj utakmici. Igrači su briljantni ove sezone, a ono što je najbitnije je da su vrlo profesionalni i mentalno snažni", istakao je Rodžers.

U prethodnih desetak godina u finalima škotskog FA kupa kao po pravilu pada dosta golova, neretko na obe strane, pa ne bi bilo loše da se opredelite za 3+ ili za kombinaciju koja obuhvata trijumf Seltika i pogotke, pošto se od kvote na apsolutnog favorita baš i nećete opariti.

FA KUP ŠKOTSKE - FINALE

Subota
16.00: (1,25) Seltik (5,70) Madervel (9,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images

 


tagovi

FA kup ŠkotskeŠkotski FA kupSeltikMadervelsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara