"bodovi ostali na San Mamesu"
"bodovi ostali na San Mamesu"

Seltino samoubistvo na San Mamesu, naivni Kabral lak plen za Aduriza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.16. | 13:50

Skrivljen penal, pa crveni karton... Gosti nisu mogli da sačuvaju prednost

bodovi ostali na San MamesuRokada na petom mestu na tabeli španskog prvenstva. Atletik je u direktnom okršaju sa Seltom sačuvao bodove u Bilbau, pošto je posle preokreta stigao do pobede od 2:1, iako bi komotno mogao da rivalima zahvali na tome.

Selta je, naime, prva stigla do gola preko Fabijana Oreljane, ali sve posle tog 13. minuta pomalo je ličilo na fudbalsko samoubistvo tima iz Galicije. Obarač je povukao Gustavo Kabral. Iskusni Argentinac je u 38. minutu prvo povukao Arica Aduriza za rukav i skrivio penal sa kojeg je napadač domaćeg tima postigao svoj 18. gol u sezoni i poravnao rezultat na 1:1, da bi samo dva minuta kasnije opalio još jednu šamarčinu svom timu.

Izabrane vesti

Aduriz je pao na ivici Seltinog kaznenog prostora, a Kabral, valjda razočaran time što je ovo nastavio sa teatralnom igrom iako je samo dva minuta ranije izvojevao najstrožu kaznu za goste, odlučio da je vreme da mu “očita lekciju“. Velika greška, jer Aduriz je previše namazan igrač za takve igre, a taman i da nije - pravila zaista ne dozvoljavaju da se protivnički igrač zakači kopačkom po glavi dok je na zemlji?! Kabral je zaboravio na tu “sitnicu“, pa je sasvim opravdano dobio crveni karton, pošto je Aduriz i tada malo preterao u želji da sudiji ne ostavi nikakvu dilemu šta se zapravo desilo.

Brojčano inferiorna Selta u nastavku nije imala nikakve šanse, pa je Raul Garsija u 73. minutu pogodio za preokret i uspon Bilbaa na mesto broj pet. Sada ni Viljareal i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona nisu nedostožni. Mada je i dalje u domenu matematike.   

PRIMERA, 36. KOLO:

Petak:

Sporting Hihon - Eibar 2:0 (1:0)
/Karmona 43, Rodrigez Menendez 82/

Subota:

Real Sosijedad - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Bejl 79/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)
/Grizman 56/

Real Betis – Barselona 0:2 (0:0)
/Rakitić 50, Suarez 81/

Granada - Las Palmas 3:2 (2:2)
/Rokina 14, El Arabi 22, Rikardo Kosta 70 - Vijera 3, 12/

Nedelja:

Atletik Bilbao - Selta 2:1 (1:1)
/Aduriz 38pen, Raul Garsija 73 - Oreljana 13/

16.00: Espanjol - Sevilja
18.15: Deportivo - Hetafe
20.30: Valensija - Viljareal

Ponedeljak:

20.30: Malaga - Levante

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeltaPrimeraGustavo KabralEvropaAtletik BilbaoAric Aduriz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara