""
""

Senzacija na takmičenju u zakucavanjima – Gordon nije pobedio, šampion je sin Velikog Psa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.17. | 04:35

Dinamit iz Orlanda se precenio, trijumf košarkaša iz Indijane

Aron Gordon nije osvojio titulu u zakucavanjima. I to je glavna vest druge večeri na NBA ol-star vikendu. Druga vest je da ju je osvojio Glen Robinson III. Sin legendarnog Velikog Psa.

Izabrane vesti

Prošle godine su sudije uzele pobedu Gordonu u onog spektakularnom finalu sa Zekom Levinom. Bez povređenog Levina koji nije branio titulu, očekivalo se da konkurencija nema šanse protiv Gordona… Bilo je samo pitanje šta će Gordon smisliti ove sezone i na koji način će pobediti posle čudesnih kucanja prošle sezone. Konkurencija su mu bili Deandre Džordan iz Klipersa, Glen Robinson iz Indijane i Derik Džons Junior iz Feniksa. Ali Gordon nije bio ni blizu prošlogodišnjeg nivoa, precenio je sebe, možda je i povreda stopala imala uticaja, pa je takmičenje završio u polufinalu.

Titulu je zasluženo osvojio Glen Robinson III.

U žiriju su bile legende: Dominik Vilkins, Alonzo Morning, Kris Veber , Geri  Pejton i Dejvid Robinson.

PRVA SERIJA POLUFINALA

DeAndre Džordan je počeo dobro kucanjem iznad di-džej pulta. I osvojio 41 poen. Potom je Glen Robinson III (sin legendarnog Big Doga) preskočio dvojicu ljudi. Jedan je sedeo drugom na vratu?! Za maksimalnih 50 poena od žirija.

A onda je Derik Džons Junior preskočio četvoricu saigrača koji su stajali u redu jedan iza drugoga! Iz drugog pokušaja… I osvojio je 45 poena.

A onda - vrhunac!

Aron Gordon je smislio nikad viđen način zakucavanja! I precenio se… Rešio je da zakuca uz pomoć letećeg drona koji mu je spuštao loptu. Iz tri pokušaja nije uspeo, iz četvrtog jeste. Za ukupno 38 poena… Bio je maštovit, ali je želeo previše.

DRUGA SERIJA POLUFINALA

Gordon je započeo drugu seriju pokušavajući spektakularno zakucavanje kako bi nadoknadio minus iz prve serije i posle četiri pokušaja nije uspeo. Džordan je izveo kucanje iznad svojih limita za 43 poena. Derik Džouns je izveo sjajno zakucavanje uz asistenciju Bukera za maksimalu u poenima i finale. Glen Robinson mu se tamo priključio posle zakucavanja prekrivenih očiju za 41 poen.

FINALE

Robinson je počeo finale pokušajima da preskoči saigrača Pola Džordža i uspeo je tek i trećeg pokušaja, pa je dobio 44 poena. Derik Džons je otvorio finale pokušajem da preskači troje ljudi u nizu. Nije uspeo i osvojio je tek 37 poena.

Na kraju, Derik Džouns je u drugoj seriji osvojio maksimalu zahvaljujući kucanju u stilu Dominika Vilkinsa, ali to nije bilo dovoljno. Robinson je “iz prve” uspeo ono što Džons nije u prvoj seriji  isa maksimalnih 50 poena osvojio titulu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Eron GordonDeandre DžordanIndijana PejsersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara