""
""

Sila je uz „Obi-Wan“ Đinobilija! Sparsi preživeli napad Raketa! Šta će biti s Lenardom? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.17. | 08:32

Argentinski as i Deni Grin nadomestili još jednu povredu saigrača i doveli Mamuze pred plasman u finale Zapadne konferencije

Nikada nije lako kada Rakete napadnu, ali sila je uz Manua „Obi-Wan“ Đinobilija! Sparsi su preživeli atomske udare košarkaša Hjustona i zahvaljujući hladnokrvnosti 39-godišnjeg asa u presudnim momentima stigli na prag plasmana u finale Zapadne konferencije - 110:107! I to posle produžetka.

Izabrane vesti

Čudo je napravio Manu Đinobili! Od zakucavanja kao da je bar 15 godina mlađi, preko ključnog pogotka na meču, do pobedničke blokade nad Džejmsom Hardenom u završnim sekundama produžetka. To može samo ovaj čovek. Na kraju je skupio dvanaest poena, sedam skokova i pet asistencija.

Manu je imao veliku podršku Denija Grina, koji je sedam od svojih šesnaest poena ubacio u dodatnom periodu igre. Uključujući i presudnu "2+1" igru na 30 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene u dodatnom vremenu, kojim su Sparsi stigli do vođstva rezultatom 109:107. Posle je Grin ponovo stao na crtu i bio polovično precizan, što je bilo dovoljno za treću recku. 

Ruku na srce, treba istaći i rezervnog plejmejkera Petija Milsa, koji je ponovo učinio da se izostanak Tonija Parkera ne oseti toliko. dok je Lamarkus Oldridž ponovo bio strašan u reketu. Prvi je na kraju imao 20, drugi 18 poena, ali uz 14 uhvaćenih lopti.

Baš kao i u drugoj utakmici ove polufinalne serije i ova pobeda ostavila je gorak ukus u ustima Grega Popoviča, kompletnog tima i navijača Mamuza. Jer, povredio se Kavaj Lenard! Najbolji igrač San Antonija doživeo je povredu desnog skočnog zgloba, a za svojih 38 minuta na parketu imao je 22 poena i 15 skokova! Na pet i po minuta pre kraja trećeg kvartala stao je nezgodno na nogu Džejmsa Hardena, a sve do kraja četvrtog perioda imao je limitiranu minutažu. Produžetak nije mogao da izdrži. 

Jako čudnu utakmicu odigrale su komšije iz Teksasa. Uz čak 14 promena vođstva i šest različitih izjednačenja rezultata. Hjuston je imao veliku šansu u trećem kvartalu da napravi opipljiviju razliku i to kod rezultata 72:63. Međutim, loš izbor šuteva i veliki broj izgubljenih lopti promenili su tok utakmice u suprotan smer.

Džejms Harden odigrao je dobro samo jedno poluvreme. Zaista je bio nezaustavljiv. Ali u nastavku utakmice kao da je izgubio svoj mir. Meč jeste završio sa 33 poena i po 10 skokova i završnih dodavanja, ali je imao čak devet izgubljenih lopti, od čega četiri u produžetku. Hjustonu nije preterano pomoglo ni to što je Klint Kapela imao defanzivno odličan meč, dok je Patrik Beverli ubacio 20 poena, uz odličnih 6/10 iz igre.

Ipak, ponovo se ispostavilo da Hjustonu jako nedostaje jača rotacija. Rajan Anderson imao je 19 koševa, ostali su bili daleko ispod.

San Antoniju je sada potrebna još jedna pobeda kako bi overio plasman u finale Zapada, dok će Hjuston tražiti iznenađenje, uz pokušaj da obezbedi obe preostale utakmice u seriji. Šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka, sa početkom u dva časa posle ponoći. Domaćin je Hjuston. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Deni GrinHjuston RoketsKavaj LenardManu ĐinobiliNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara