Silovito otvaranje sezone: Jokić prizemljio i NBA šampiona! Dabl-dabl za pad Golden Stejta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 08:32

Maksimalan učinak Denvera, Kari i Durent promašili 25 šuteva, Ernangomez junak na kraju

Iz sve snage zalete se Nikola Jokić. Na početku nove sezone ruši sve pred sobom. Nema veze ko je preko puta. Makar to bio i aktuelni prvak NBA lige. Nikakav problema, ispostaviće se, za sjajnog Srbina i njegove kolege iz Denvera koji su zadržali savršen učinak i posle Los Anđeles Klipersa i Finiksa uzeli meru i Golden Stejtu – 100:98.

Ekipa Majkla Melouna odigrala je izvanredan meč u Koloradu. Preciznije, odlično drugo poluvreme u kome je mic po mic topila prednost Ratnika (u prvom delu čak +12), uspela da se odlepi u uvodu poslednje deonice na 13 koraka prednosti, ali pokazala i umetnost odbrane, jer još niko ove sezone nije ubacio 100 poena. Četa Stiva Kera stala je na 98, jer je u poslednjem napadu Španac Huančo Ernangomez izblokirao Demijena Džounsa u pokušaju da izjednači rezultat i uvede meč u produžetak, pa je publici u „Pepsi centru“ preostalo samo da se raduje.

Izabrane vesti

I da pozdravi Nikolu Jokića, zbog još jednog blistavog učinak. Ne baš savršenog kao u duelu sa Finiksom dan ranije, ali opet za pohvalu, jer je dabl-dablom zadavao ogromne probleme odbrani Golden Stejta. Meč je završio sa 23 poena i 11 skokova i šest asistencija. Iz igre je šutirao polovično (sedam od 14), a sa linije slobodnih bacanja bio precizniji (devet od 12). Efikasniji od Nikole u pobedničkom timu bio je samo Geri Haris (28). Taman da se Golden Stejtu nanese prvi poraz u sezoni.

Videlo se i na susretima sa Oklahomom i Jutom da se šampion muči, negde je morao da plati ceh. Iako je dobro otvorio utakmicu, iako je Stefon Kari bio najefikasniji igrač utakmice (30 poena), a Kevin Durent se istakao dabl-dablom (20 poena, 11 skokova), upravo su dve prve zvezde gostiju promašile zbirno čak 25 šuteva iz igre i to je moralo da se odrazi na rezultat. Kariju nije vredelo ni što je ubacio šest dalekometnih hitaca i na listi najboljih  trojkaša svih vremena popeo se na šesto mesto prestigavši Pola Pirsa. Sad ima 2.144 ubačene trojke u NBA, a ispred njega su Džamal Kraford, Kajl Korver, Džejson Teri, Redži Miler i lider u ovoj konkunrenciji, Rej Alen (2.973).

NBA LIGA, REZULTATI

Klivlend – Atlanta 111:133
/Klarkson 19 – Jang 35/

Oklahoma – Sakramento 120:131
/Vestbruk 32 – Šumpert 26/

Denver – Golden Stejt 100:98
/Haris 28 – Kari 30/

Los Anđeles Klipers – Hjuston 115:112
/Haris 23 – Harden 31/

TABELA ISTOK

TABELA ZAPAD

FOTO: Action images


tagovi

Nikola JokićHuančo ErnangomezStefon KariDenverDenver NagetsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara