""
""

Simeone pogodio, Benitez promašio: Vijeto kaznio Real, Navas sprečio totalni slom Kraljevića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 22:24

Ni rano vođstvo, ni odbranjen penal Grizmanu nisu Realu doneli trijumf koji bi ga vinuo na prvo mesto prvenstvene lestvice

Bio je Real Madrid nadomak slatke pobede na Visente Kalderonu u Madrilenjo derbiju, bio je nadomak prvog mesta prvenstvene lestvice, ali je oklevao i kažnjen je. Golom Lusijana Vijeta u 83. minutu, Atletiko je uspeo da se spase poraza od najvećeg rivala - 1:1.

Izabrane vesti

Čolo Simeone je pogodio sa izmenama, Rafa Benitez nije i osvetilo mu se kalkulantsko razmišljanje. Real je utišao Kalderon u devetom minutu kada je posle sjajnog Karvahalovog prodora i centrašuta, Benzema pogodio glavom. Desetak minuta kasnije, Atletiko je doživeo još jedan udarac. Grizman je imao šansu da poravna rezultat iz penala, ali je Kejlor Navas panterskom odbranom zaustavio Francuza.

Benitez je meč počeo bez Bejla u startnoj postavi i na njegovo mesto grunuo Iska, a u finišu poluvremena je morao da zbog povrede Karvahala pošalje Arbelou na teren. Sa druge strane, Čolo Simeone je iznenadio pošto su Tores i Korea počeli u špicu, ali je u drugom poluvremenu Argentinac pogodio sa izmenama. Uveo je tešku artiljeriju Džeksona Martineza, Lusijana Vijeta i Janika Fereiru Karaska. I Atletiko je počeo da igra...

Domaći tim je stezao obruč oko gola Reala, Benitez se uzdao i u svoju odbranu i nije ništa menjao. Real je bio previše pasivan na terenu i izgledalo je kao da brani minimalnu prednost. Atletiku je to bila pozivnica da svim silama krene napad.

Počele su da sevaju šanse ispred Navasovog gola, a Kostarikanac je branio sve što je mogao. Ipak, gol Reala je visio u vazduhu. I napokon u 82. minutu Martinez je iskoristio grešku Arbeloe, prošao je po levoj strani i centrirao u peterac Reala. Grizman je zahvatio loptu taman toliko da prevari Navasa i Realovu odbranu, a mladi Vijeto na drugoj stativi dočekao poklon i nije propustio zicer. Atletiko je zasluženo došao do izjednačenja, a mogao je i do pobede u nadoknadi vremana kada je Navas još jednom spektakularnom odbranom sprečio Džeksona Martineza da napravi preokret.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak

Selta – Hetafe 0:0

Subota

Sevilja – Barselona 2:1
/Kron Deli 52, Ibora 58 - Nejmar 74 penal/

Granada – Deportivo 1:1 (0:1)
/Piti 65 – Fajr 25/

Espanjol – Sporting Hihon 1:2 (0:1)
/Kaisedo 62 – Halilović 10, Menendez 90+2/

Las Palmas – Eibar 0:2 (0:1)
/Berhon 7, Baston 62/

Malaga – Real Sosijedad 3:1 (2:1)
/Čarls 4, 7, 89  – Agireče 14/

Nedelja

Rajo Valjekano – Betis 0:2 (0:1)
/Vesterman 20, Kastro 61/

Atletik Bilbao – Valensija 3:1 (1:1)
/Laporte 34, Susaeta 60, Aduric 69 – Pareho 20/

Levante – Viljareal 1:0 (0:0)
/Dejverson 83/

Atletiko – Real 1:1 (0:1)
/Vijeto 82 - Benzema 9/

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRafa BenitezPrimeraLusijano VijetoKejlor NavasKarim BenzemaEvropaDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara