"Uroš Sinđić"
"Uroš Sinđić"

Sinđić zapalio “zmajevo gnezdo“ u 93. minutu, Nišlije voze ka sigurnim vodama, Rad melje na Banjici

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.04.15. | 19:05

Čuka rutinski protiv OFK-a, nerešeno i u Novom Pazaru

Uroš SinđićPolovina lige i dalje strepi za opstanak, pošto ni utakmice 25. kola igrane u terminu od 17 sati nisu dale odgovor na pitanje ko će ispustiti status superligaša. Osim već prežaljenog Radničkog iz Kragujevca koga su imenjaci iz Niša danas i definitivno gurnule u ambis pobedivši na Čika Dači sa 2:1 za treću pobedu u protekla četiri kola.

Pobeda zahvaljujući Vladimiru Bubanji čiji je autogolu 53. minutu pogurao goste do cilja, da bi u 73. Pavle Popara na asistenciju Petra Đuričkovića, njegovu petu u sezoni, i definitivno odagnao sumnje oko ishoda meča, a Nišlije odveo na "kotu 29".
"Čestitam momcima na tri boda. Pobegli smo iz kritčne zone. Bolji smo rival bili, imali pet šansi iz kategorije 100 odsto, jednu iskoristili...", zadovoljan je bio trener gostiju Milan Rastavac, dok se Neško Milovanović još jednom osvrnuo na odsustvo bilo kakve pomoći gradskih vlasti Kragujevca.
"Do sada su nam branili da igramo fudbal, nadam se da će nas sada ostaviti na miru da ovih preostalih pet utakmica odigramo časno i pošteno. Nišlijama sve čestitke, kamo lepe sreće da je u Srbiji više takvih klubova".

Izabrane vesti

Radnički, koji je pogotkom Dejana Miljuša uspeo samo da ublaži poraz, ostao je sa fenjerom i svega 15 bodova na začelju tabele. Najbliži mu je i dalje Voždovac, a i on je danas odmakao pošto je iskoristio isključenje Radovana Pankova u 82. minutu i u sudijskoj nadoknadi stigao do zlata vrednih 1:0.

Igrao se 93. minut kada je Obiora Odita centrirao, a Uroš Sinđić izazvao erupciju oduševjenja u taboru Zmajeva.

Zmajevi sada imaju 24 boda, dok je samo korak ispred Napredak, koji je u Novom Pazaru uspeo da anulira rani pogodak Bruna Oliveire de Matosa i preko Darka Lemajića stigne do izjednačenja koje je do kraja meča i sačuvao iako je poslednji zvižduk sudije Dejana Filiopovića dočekao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Ibrahime Mame Ndiajea.

Nije vredelo, pošto je još pre toga isključen i Miloš Tintor, koji je čak i skrivio penal, ali je Miloš Bajić propustio kolosalnu šansu da sa kreča donese Čarapanima sva tri boda – 1:1 u gradu sa Jošanice.

Još uzbudljivije je bilo na Banjici gde je Rad nastavio seriju pobeda na domaćem terenu i savladao Mladost iz Lučana sa 3:1, iako je Patrik Eze Frajdej svojim 12. golom u sezoni (najefikasniji igrač lige je i dalje Petar Škuletić sa 14) doneo inicijalnu prednost gostima.

Uzalud, redom su potom mrežu Mladosti tresli Borko Veselinović, Igor Đurić i na kraju Branislav Miloševića, pa se posle Novog Pazara (1:0), Voždovca (2:0), Donjeg Srema (2:0), Radničkog iz Niša (1:0) i Radničkog iz Kragujeca (1:0) u Crnotravskoj smračilo i Lučancima. Oni su istina prvi u 2015. godini uspeli da Radu daju gol na Banjici.

Čuka je Radu dala sedam, ali na Banovom brdu gde je danas pao i OFK Beograd, pošto je osmi ligaški gol Slavoljuba Srnića bio dovoljan za minimalac od 1:0 i čak deset bodova prednosti nad četvrtoplasiranom Vojvodinom.
"Ovo je pobeda iskustva nad mladošću. Čukarički je mnogo bolji tim, model kako u Srbiji treba da izgleda jedan fudbalski klub", sportski je priznao poraz kormilar Romantičara Dejan Đurđević, dok je Vladan Milojević samo kratko dodao.
"Kolega je sve lepo opisao. Možda smo mogli da postignemo još jedan gol, ali dobro je i ovako".

Superliga, 25. kolo:

Donji Srem – Crvena zvezda 1:3 (0:0)
/Orlandić 50 - Mitrevski 54, Lazović 59, 88/

Radnički Kragujevac – Radnički Niš 1:2 (0:0)
/Miljuš 90 - Bubanja 53ag, Popara 73/

Čukarički – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/S. Srnić 28/

Rad – Mladost Lučani 3:1 (1:1)
/Veselinović 30, Đurić 63, Milošević 85 - Frajdej 20/

Voždovac – Vojvodina  1:0 (0:0)
/Sinđić 93/

Novi Pazar – Napredak 1:1 (1:1)
/Matos 5 - Lemajić 15/

18.30: Partizan – Jagodina
19.00: Borac Čačak – Spartak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaUroš SinđićSuperligaSrbijaRadnički NišRadnički KragujevacRadOFK BeogradNovi PazarNapredak KruševacMladost LučaniČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara