"Zinčenko u dresu Ukrajine protiv Poljaka na EP"
"Zinčenko u dresu Ukrajine protiv Poljaka na EP"

Siti je to: Gvardiola ima i četvrto pojačanje

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.07.16. | 14:46

Aleksandar Zinčenko potpisao za Građane

Zinčenko u dresu Ukrajine protiv Poljaka na EPPrvo Aron Muj iz Melburna, pa Ilkaj Gundogan iz Borusije Dortmund, potom doskorašnji Seltin napadač Nolito, a onda i - Aleksandar Zinčenko!

Kao što je i najavljeno, supertalentovani ukrajinski vezista, koji se najbolje snalazi na centralnom delu terena, ali može da igra i po krilu, četvrto je pojačanje Mančester Sitija u eri Pepa Gvardiole. Engleski klub je potvrdio transfer doskorašnjeg fudbalere ruske Ufe, obelodanivši da je reč o petogodišnjem ugovoru, ali nema podataka koji se tiču sume na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Zinčenko ima samo 19 godina i smatraju ga jednim od najtalentovanijih fudbalera Ukrajine. Već drži rekord tamošnjeg fudbala, kao najmlađi strelac za državni tim, pošto je 29. maja ove godine dao gol Rumuima u prijateljskom meču i tako srušio rekord Andrija Ševčenka.

Gvardiola šokirao Ostrvo: Pojačanje Građana je anonimni 19-godišnjak iz Ukrajine (VIDEO)

Zinčenko je produkt čuvene akademije Šahtjora iz Donjecka, proveo je četiri godine među Rudarima, ali kad je počeo da besni rat na prostoru Ukrajine preselio se u Ufu, posle samo jedne sezone u njenom dresu privukao pažnju mnogih evropskih klubova. Birajući između Borusije Dortmund, Rome i Mančester Sitija, kao najatraktivnijih, Zinčenko se opredelio za rad sa Pepom Gvardiolom, međutim, ostaje nedoumica da li će ga španski stručnjak poslati na pozajmicu ili na njega računa već u svojoj prvoj sezoni na Etihadu.

Sve vesti iz letnjeg prelaznog roka možete pratiti u našem specijalu TRANSFERI UŽIVO

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPep GvardiolaMančester Sitiletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaAleksandar Zinčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara