""
""

Siti kao kaznena ekspedicija! A šta će tek biti kada zaigra De Brujne? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.15. | 17:59

Građani rutinski do četvrte prvenstvene pobede, VBA iznenadio u Stouku, a Bornmut u finišu meča protiv Lestera ostao bez trijumfa

Mančester Siti u ovom trenutku deluje kao šampionski tim! Ekipa Manuela Pelegrinija na svom terenu je savladala povratnika u elitu, Votford sa 2:0 u četvrtom kolu Premijer lige i zadržala maksimalan učinak i to bez primljenog gola od starta sezone.

Izabrane vesti

Čileanski stručnjak na klupi prebogatog kluba očigledno je sada napravio dobru hemiju u ekipi i to zasad daje rezultate. Siti igra veoma dobro i dopadljivo za oko, tako da navijači svakako imaju dosta razloga za zadovoljstva.

 A tu se priča ne završava, pošto se na Etihadu sa nestrpljenjem očekuje potpis Kevina de Brujnea koji stiže iz Volfzburga za 80.000.000 evra, što je peti najveći transfer u istoriji fudbala.

Na neki način je Siti bacio u bunar celo prvo poluvreme ako govorimo o stopostotnim šansama. Ipak, u nastavku su stvari polako došle na svoje, a Siti je pokazao osobine koje su mu falile prošle sezone – upornost i istrajnost da se slomi rival.

Već u drugom minutu drugog poluvremena Građani su konačno stigli do prednosti. Bakari Sanja je prošao po desnoj strani, zavrnuo u kazneni prostor, a tamo se sjajno snašao Rahim Sterling.

Posle 10 minuta bilo je jasno neće biti ništa od iznenađenja i da Votford nema snage da ozbiljnije ugrozi bogataše iz plavog dela Mančestera.

Fernandinjo i David Silva odigrali su dupli pas, a brazilski fudbaler se sjajno snašao i zakucao loptu u mrežu. Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je sasvim dobro svih 90 minuta za domaću ekipu.

Dosta problema odbrani povratnika u Premijer ligu zadavao je raspoloženi Rahim Sterling, ali u završnici napada Građani nikako nisu uspevali da pronađu dobitnu kombinaciju u prvom poluvremenu.

Ekipa Vest Bromvič Albiona došla je do prve pobede u sezoni i to minimalcem na gostovanju Stouk Sitiju.

Neverovatno, ali istinito, Stouk je za samo šest minuta ostao bez dvojice igrača. Prvo je u 25. minutu crveni karton zaradio Holanđanin Ibrahim Afelaj jer je lupio šamar Kregu Gardneru.

Šest minuta kasnije Čarli Adam je zbog grubog starta morao put svlačionice mnogo pre vremena.

I u finišu prvog poluvremena gosti su uspeli da iskoriste brojčanu prednost na terenu. Sjajno se pred protivničkim golom snašao Hoze Rondon i postigao prvenac u dresu ekipe iz Midlendsa.

 

 

Debitant u Premijer ligi, ekipa Bornmuta bila je na korak od pobede na svom terenu protiv Lestera, ali su na kraju Lisice izvukle 1:1.

Kalum Vilson je u 24. minutu je doveo Bornmut do prednosti, a konačan rezultat postavio je Džejmi Vordi iz penala tri minuta pre kraja utakmice.

Ekipa Aston Vile je na svom terenu osvojila samo bod u duelu sa Sanderlendom – 2:2.

Utakmicu je obeležio veoma lep gol Francuza Jana Mvile, kao i sjajna partija na drugoj strani Skota Sinklera koji je dva puta zatresao mrežu Crnih mačaka sa severa Engleske. 

PREMIJER LIGA - 4. KOLO

Subota:
Njukasl – Arsenal 0:1 (0:0)
/Koloćini ag 52/

Čelsi – Kristal Palas 1:2 (0:0)
/Falkao 80 - Sako 65, Vard 81/

Bornmut – Lester 1:1 (1:0)
/Vilson 24 – Vardi 86/

Aston Vila – Sanderlend 2:2 (2:1)
/Sinkler 11, 41 – M'Vila 8, Lens 52/

Liverpul – Vest Hem 0:3 (0:2)
/Lanzini 3, Nobl 29, Sako 90+2/

Mančester Siti – Votford 2:0 (0:0)
/Sterling 47, Fernandinjo 56/

Stouk – Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1)
/Rondon 45+3/

18.30 Totenhem – Everton

Nedelja:
14.30 Sautempton – Norič
17.00 Svonsi – Mančester junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordStoukSanderlendRahim SterlingPremijer ligaManuel PelegriniMančester SitiJan M’VilaIbrahim AfelajEngleskaBakari SanjaAston VilaAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara