""
""

Siti kroz iglene uši sa penala, a Junajted ni tako (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.15. | 18:05

Siti je u nadoknadi vremena imao još jedan penal, ali je Aleksandar Kolarov šutirao pored gola

Malo je nedostajalo da subotnje predveče obeleže remiji mančesterskih rivala Junajteda i Sitija u 11. kolu Premijer lige. Ipak, na kraju je razloga za sreću bilo samo u plavom delu Mančestera, pošto je Jaja Ture u finišu meča doneo Sitiju pobedu nad Noričom od 2:1.

Izabrane vesti

Za razliku od Građana, Mančester Junajted nije uspeo da razbije bravu na nezgodnom gostovanju londonskom Kristal Palasu.

Igrao se 89. minut kada je Rasel Martin rukom zaustavio loptu u svom kaznenom prostoru. To je bio dovoljan i opravdan razlog za penal, a Ture je još jednom pokazao da ume da se nosi sa pritiskom kada je važno.

Imao je Siti još jedan penal u sedmom minutu sudijske nadoknade, posle prekršaja Robija Brejdija, ali je Aleksandar Kolarov poslao loptu pored desne stative.

Nije, inače Norič bio toliko loš rival na Etihadu, iako je jasno došao da se brani protiv Sitija. Domaćin je prvi i poveo, a gol je dao defanzivac Nikolas Otamendi u 61. minutu.

Šok za domaće navijače usledio je u 84. minutu, kada je Kameron Džerom savladao Džoa Harta i pokazao domaćinu da će morati baš da se namuči kako bi stigao do tri boda.

Tek u samoj završnici utakmice, tačnije u 88. minutu, Junajted je zapretio nešto ozbiljnije, a u prilici se našao večeras ne baš raspoloženi Vejn Runi.

Siti je ovim trijumfom ostao na deobi prvog mesta na tabeli sa londonskim Arsenalom, dok je Junajted i posle remija sa Kristal Palasom četvrtoplasirani.

Imao je tim Luja van Gala i dosta sreće na gostovanju u Londonu, pošto je Kristal Palas imao četiri odlične prilike da zatrese protivničku mrežu.

Morao je David de Hea da čupa svoju ekipu odbranama udaraca Janika Bolasija, Skota Dana u dva navrata i Dvajta Gejla.

Junajted je još jednom pokazao da mu i ove sezone nedostaje “ono nešto“, pogotovo na gostovanjima, što bi mu bilo dovoljno da bude ozbiljan konkurent u borbi za titulu.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota:

Čelsi - Liverpul 1:3 (1:1)
/Ramires 4 - Kutinjo 45+3, 74, Benteke 83/

Svonsi - Arsenal 0:3 (0:0)
/Žiru 49, Košćelni 68, Kembel 74/

VBA - Lester 2:3 (1:0)
/Rondon 30, Lambert 84 penal  - Mahrez 57, 65, Vardi 78/

Kristal Palas - Mančester junajted 0:0

Mančester Siti - Norič 2:1 (0:0)
/Otamendi 67, Ture 88 - Džerom 83/

Njukasl - Stouk 0:0

Votford - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Igalo 39, 48/

Nedelja:

14.30 Everton - Sanderlend
17.00 Sautempton - Bormut

Ponedeljak:
21.00 Totenhem - Aston Vila

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Premijer ligaNorič SitiNikolas OtamendiMančester SitiLuj van GalKristal PalasJaja TureEngleskaAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara