""
""

Siti se oprostio od titule? Tuga u Liverpulu, slavlje u severnom i južnom Londonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.04.14. | 22:40

Vikam dvostruki strelac, Nasri u 90. minutu propustio zicer da preokrene rezultat, Everton prepustio četvrto mesto Arsenalu

Sve je krenulo savršeno po Mančester Siti, Fernandinjo je zatresao mrežu posle lepe akcije u kojoj je briljirao Negredo. Pelegrinijeva ekipa je sklonila nogu sa papučice za gas i to im se obilo u glavu prvo u 73. a naročito deset minuta kasnije kada je Vikam takođe bio strelac. Oba puta mu je asistirao Đakerini, prvo ga je pronašao odličnim centaršutem, a za 1:2 je povukao kontru i odlično proigrao mladog napadača Sanderlenda koji je opalio po lopti i savladao Harta

Izabrane vesti

Nasri  je za samo tri minuta prešao put od heroja do tragičara. Prvo se njegov šut izmigoljio Manoneu i završio iza Italijana, a onda je u sledećem Sitijevom napadu prebacio gol sa samo pet metara. Građani više ne deluju kao ozbiljni kandidati za titulu.  

Izgleda da je pritisak konačno sustigao pulene Roberta Martineza koji su ubedljivo poraženi na svom stadionu od Kristal Palasa (0:1). Toni Pjulis je razbio nade Evertona o igranju u Ligi šampiona, prvo je Pančeon lepo reagovao levom nogom na odbijenu loptu I savladao  Hauarda. Posle samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu novi šok na Gudisonu - Skot Dan je glavom zakucao loptu posle savršenog kornera Bolasija.

Španski trener pokušao je da razdrma ekipu uvođenjem Nejsmita koji mu je uzvratio golom, ali je Džerom ubrzo ugasio nade Karamela o elitnom evropskom fudbalu ii razveselio ne samo navijače svoje ekipe već i komšije iz severnog Londona, navijače Arsenala koji su posle jučerašnje pobede u gradskom derbiju preuzeli četvrto mesto. Miraljas je pred kraj meča postigao gol za 2:3 ali Everton nije imao snage da napravi potpuni preokret.


PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI

Everton – Kristal Palas 2:3 (0:1)
/Nejsmit 61, Miraljas 86 - Pančeon 23, Dan 49, Džerom 73/

Mančester Siti – Sanderlend 2:2 (1:0)
/Fernandinjo 2, Nasri 89 – Vikam 73, 83/

(FOTO: Action images)


tagovi

SanderlendMančester SitiKristal PalasPremijer ligaKonor VikamEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara