""
""

Sjajan je Ajzea, ali ne može dalje jer Atlanta ima zvezdu koja se zove tim! Spreman za Lebrona... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.16. | 08:28

Prvim brejkom u seriji, Houksi eliminisali Boston u četvrtfinalu i zakazali duele sa najvećim favoritom Istoka

Konačno je pala i prednost domaćeg parketa u seriji Houksa i Seltiksa. Posle pet uzastopnih mečeva na kojima su domaćini upisivali pobede, došlo je do prvog brejka. I poslednjeg, pošto je Atlanta pobedom 104:92 u Ti-Di Gardenu došla do konačnih 4:2 u seriji i plasmana u polufinale Istoka protiv Klivlend Kavalirsa.

Izabrane vesti

Boston se sjajno držao tokom četvrtfinalne serije, ostvario je mnogo više nego što mu se predviđalo, ali sinoć je bio osuđen na propast. Očjano šutersko veče Seltiksa (7/32 za tri poena) i sjajno izdanje Houksa su doneli meč u kojem nije bilo mnogo rezultatske neizvesnosti.

Poput petog meča u seriji kada su slavili sa 27 poena razlike, Jastrebovi su i u šestoj utakmici dominirali. Na poluvreme su otišli sa osam poena prednosti pošto je Boston imao očajan šut iz igre, ali je i dalje bio u igri. Seltiksi su u prve dve četvrtine pogodili samo četiri od 18 šuteva iz igre. Gosti su potpuno eksplodirali u trećem kvartalu kada su ubacili 39 poena, imali procenat uspešnosti šuta od 74 odsto, za razliku od Bostonovih 36 odsto tokom celog meča. U poslednjoj četvrtini su došli do rekrodnih 28 poena razlike, Boston je pred kraj uspeo da spusti na 10 poena zaostatka, ali to je bilo sve od Kelta...

Ajzea Tomas je opet bio jedina svetla tačka Bostona sa 25 poena i 10 asistencija, ali nije mogao sam. Donekle ga je ispratio Krauder koji je dao 15 poena, ali je imao probleme sa ličnim greškama i na parketu je proveo svega 28 minuta. U pobedničkom timu je kolektiv bio najveća zvezda. Svih petorica startera Atlante su imali dvocifren košgeterski učinak. Pol Milsap je bio najefikasniji sa 17 poena, a redom su ga pratili Bazmor i Horforda sa po 15, odnosno Korver sa 15 i Tig sa 11 poena. Rezervista Šreder je tako uspeo da dobaci do 11 poena.

Seltiksi su treći put zaredom završili učešće u plej-ofu u prvoj rundi... Houkse u ponedeljak očekuje prvi meč polufinalne serije u Klivlendu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pol MilsapNBA ligaBoston SeltiksAtlanta HoksAjzea Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara